Hyr lägenhet på resan: Vårt hus i Birgi Vecchi

Hyr lägenhet på resan: Vårt hus i Birgi Vecchi

02.09.2016

Bloggknapp-rad-uppe-och-högerEn av sakerna som gjorde vår Sicilien-resa så bra var huset vi hyrde i Birgi Vecchi. Det är ju alltid spännande att välja boende innan en resa när man inte vet hur det kommer att bli, men den här gången blev vi inte besvikna. Huset var snyggt, stort och fräscht med rum för sex personer, och låg på perfekt läge vid stranden.

Ägaren Fabio mötte upp oss när vi kom fram, berättade om sevärdheterna i området och visade runt oss i huset. Utgående från husets inredning märkte vi att temat definitivt var kitesurfing. Vi hittade ställningar för våra brädor, och utrustningen kunde vi skölja av på gräset framför huset, vilket förstås är en rolig grej eftersom de flesta turister i lilla byn Birgi Vecchi är kitesurfare.

IMG_5161

sicilien huset5

sicilien huset4

Jag rekommenderar verkligen att hyra en lägenhet eller hus på resan, speciellt om man reser flera personer. Nu åkte jag och Jonathan iväg med vårt kompispar så det blev både billigare och roligare att ha ett eget hus. Vi hade ett stort och fint kök och lagade ofta vår egen mat – god och mättande frukost på morgonen och härliga middagar med grillande på vår terass.

sicilien9

Utanför huset odlades vindruvor och honungsmelon, så vi passade på att köpa så mycket färsk frukt som möjligt av försäljarna längs med vägarna. Otroligt hur gott frukt kan vara när den är riktigt färsk! Nektarinerna var verkligen magiska.

sicilien huset2

Här ser man ännu i fågelperspektiv hur liten byn Birgi Vecchi är, och var vi bodde. I byn finns en del locals, men närmast lagunen trängs kitesurfarna som vill ha nära till vattnet! Det riktiga havet är några kilometer bort och kan skymtas till vänster på bilden.

stagnone sicily kitesurfing

sicilien huset

Lagunen i Birgi Vecchi

sicilien14

Den vackra solnedgången på en närliggande restaurang med utsikt över saltfälten.

Är du på väg till Sicilien för kitesurfing så ska du absolut kolla in Birgi Vecchi, som är den populäraste och bästa kite-spoten. Byn är liten och lugn för en avslappnad semester,men vill man ha mera liv och rörelse är städerna Marsala och Trapani nära med bil.

Behöver du boende rekommenderar jag Fabios hus, som du hittar mera info om här. Jag skulle gärna bo här flera gånger – och gärna stanna lite längre än en vecka.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Hyr lägenhet på resan: Vårt hus i Birgi Vecchi

  1. Tack för tipset! Sicilien är underbart. Det är stället som har allt. Har åkt dit två gånger och det blir definitivt fler resor. Vi har dock en ganska låg budget så vi kan inte hyra ett helt hus men vi hyrde en väldigt fin lägenhet hos en underbar familj i aci bonaccorsi för drygt 30 euros natten. Det är lätt att göra god och billig mat med de fina grönsakerna och frukterna som växer på Sicilien så det bästa är ju definitivt att hyra hus eller lägenhet.

    1. Lina skriver:

      Ja, man kan definitivt åka riktigt billigt till Sicilien om man vill. Det finns massor av boendealternativ på airbnb. Gör man egen mat så blir ju hela resan riktigt förmånlig. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen