11 saker ni inte visste om mig

11 saker ni inte visste om mig

13.04.2018
 • När vi får folk över har vi ofta lite för stökigt hemma. Helst inte katastrof-stökigt, men några saker är på fel plats, lite ovikta kläder i en hög och det är lite skitigt i hörnen. Inte ens nåt riktigt gott att bjuda på till kaffet har vi utan bara riktig mat. Och det konstiga är att jag vill att det ska vara så, så att folk sänker sina krav nästa gång de bjuder hem mig. Lite som välgörenhet att ha stökigt hemma!
 • Något av det mest motbjudande jag vet är lösnaglar. Jag tycker inte de är fina utan jag ser bara hur opraktiska de är.
 • Jag är så morgontrött varje morgon när vi vaknar mellan 6 och 7 men jag älskar att vara hemma med Arthur. Vi har inte så mycket inplanerat på dagarna, för jag gillar inte när det blir för många tider att passa, men vi sitter ändå sällan bara hemma. Vi far och lunchar till stan, vi sitter och leker på terassen, vi tränar på gymmet eller far och hälsar på nån. Eller så bara sitter vi och tittar på netflix och äter smörgåsar om vi känner för det.

 • Jag har på senare tid börjat känna mig vuxen när uppskattar saker som ett välstädat hem en fredag eftermiddag (kommer dock inte hända idag), ett glas gott rödvin till maten eller en fin bukett blommor på bordet (kommer förhoppningsvis hända idag).
 • Jag tycker träning ska vara roligt, men tycker inte alltid att träning är roligt. Ibland blir jag riktigt trött på allt som har med träning att göra och vill bara ligga i soffan och äta godis som för att protestera. Såna gånger låter jag mig ha min svacka och i sinom tid hittar jag träningsglädjen igen – oftast under nästa träningspass.
 • Jag gillar dokumentärer om djur eftersom de är så fascinerande. Senast snöade jag in mig på valarnas ljud. Jag vill dock inte ha egna djur eftersom de behöver skötas och det är krångligt när man reser mycket. Är tveksam till katten vi fick på köpet med huset, vi har inte bondat riktigt på sista tiden tyvärr – även om hon och Arthur gör det.
 • Jag är inte någon bebismänniska egentligen och är inte så insatt i barnuppfostran, olika babytillbehör och så vidare. Att söka barnvagn var inte något jag såg fram emot och förlossningsberättelser undvek jag som pesten. Nu har jag istället blivit en av de där som postar på tok för mycket bilder av min älskade unge och kan diskutera bebisbajs med kompisar. Nästan så jag skäms, men ändå inte. A är alltför underbar för det. Men jag ser fram emot att han ska växa upp så vi kan hitta på mer kul grejer ihop, typ kitesurfa och åka mountainbike i skogen! Fast å andra sidan – tänk hur gammal jag kommer att vara då… Kanske man bara ska njuta av nuet istället?

 • Tanken på att få ett barn till just nu känns väldigt avlägsen. Jag är så glad att äntligen ha min kropp helt för mig själv igen och vill ha det så just nu.
 • Jag tycker feministfrågor är viktiga och anser att det är en självklarhet att A ska få välja vilka kläder han vill eller syssla med vilken hobby han vill när han blir större och vill välja själv. Jag tycker det är viktigt att både flickor och pojkar kan dammsuga, laga mat, använda borrmaskin, tvätta kläder, göra upp eld, byta bildäck och så vidare. Jag tror könsrollerna behöver bli bredare, för då passar alla in.
 • Jag är väldigt spontan och flexibel. Packar en resväska på nån minut och skulle inte tveka att dra till andra sidan jordklotet för ett halvår med start om en halvtimme. Bara jag får ta med pojkarna mina. Katten får bli kvar och se efter huset så länge.
 • Jag är inte så intresserad av mode och nya trender och går mest runt i träningskläder hemma. Men i Mallis köpte jag faktiskt en helt ny garderob snygga kläder jag försöker använda även hemma – så jag känner mig lite fräschare. Till Arthur har jag knappt köpt några kläder alls, utan han har ärvt 95% av det han har på sig av sin kusin.

kitesurfing finland

Allra bäst trivs jag i våtdräkt!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “11 saker ni inte visste om mig

 1. Malin skriver:

  Haha jag älskar första punkten. Så ska det vara! :)

 2. Rebecca skriver:

  Vad roligt att få ta del av mer om dig! Tycker du verkar vara så himla cool och modig!

  Håller med om träningen. Tycker själv att tröttheten, som kom med bebisen där för snart ett år sedan, har gjort att träningsglädjen minskat lite. Numera tränas en del pass för att jag vet att jag behöver dem för att orka leka/lyfta/bära, inte för att de är jätteroliga. Men… det får va så. Man är ju inte en trött småbarnsförälder för all framtid 😊.
  (Angående punkt åtta. Till skillnad från dig så längtar jag jättemycket efter en till liten 🙈.)

  1. Lina skriver:

   Oj det är jag nog alla gånger inte men tack! Nej man är ju inte trött småbarnsförälder för alltid, hoppas jag.. :) Någon gång ska man väl ha mera tid och intresse för träning igen. Intressant att du tänker annorlunda på punkt 8! ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen