Att maxa nuet – mitt juni vill jag spara på burk

Att maxa nuet – mitt juni vill jag spara på burk

28.06.2020

Varje morgon börjar jag med att sträcka ut handen så långt jag kan och öppnar balkongdörren (fördelen med litet sovrum). Och så tar jag in allt det vackra som under de senaste veckor blivit vardag: strålande stol, ett lugnt hav och en värme som slår emot.

Jag gissar att det är på grund av att våren varit som omvälvande på alla sätt som det är extra lätt att njuta nu. Jag har alltid haft lätt för att blicka framåt istället för att njuta av det som är här och nu.

Men nu när jag tvingats stanna upp är det lättare att njuta också av de små sakerna. När jag inte kunde träna ännu så började jag läsa – en vana som hängt med nu också efteråt. Känns som om hela jag stannat upp och börjat andas lite djupare.

Vardagarna har vi spenderat mestadels hemma – så lycklig över stranden där barnen kan hålla på hur länge som helst. Kvällarna har vi kitesurfat, vindsurfat, badat bastu, åkt båt och paddlat SUP med barnen.

Ja, och så fixat hemma på terrasser och trädgården förstås, när vi hunnit.

När jag skriver detta är det inte sämre, utan nästintill perfekt. Vi seglar medvind i en härlig solnedgång, 5 knop utanför Tolvmangrundet. Barnen sover i kajutan.

En härlig helg har vi bakom oss. En sån där helg när man lägger skorna i ett hörn på båten fredag eftermiddag och inte använder dem igen innan helgen är slut. Vi packade båten full med kite- och vindsurfutrustning och åkte iväg. Så vi har tagit det lugnt och åkt av lite energi mellan varven. En perfekt kombo.

Och det bästa är att semestern inte ännu har börjat.

Jag förstår att det låter som jag lever något slags drömliv, och till viss del gör jag kanske det. Men jag tror det också beror på min egen inställning och att jag väljer att minnas de bästa stunderna. Jag är så glad över min familj och att jag kan röra på mig igen. Man vet aldrig vad framtiden för med sig, så idag maxar jag och njuter så mycket jag kan.

Jag är inte så aktiv på bloggen för tillfället, så vill du hänga med får du gärna göra det på Instagram @linabjorkskog för surf och vardag och @fysiolina för träning.

Önskar en skön sommar till dig som läser!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Att maxa nuet – mitt juni vill jag spara på burk

  1. Pingback: Årsresumé 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen