En dag på Finlands vackraste strand

En dag på Finlands vackraste strand

27.07.2018

Föreställ dig detta: en 12 kilometer lång sandstrand med kristallklart, glittrande hav och mjukt sandbotten. 30 grader varmt, solsken och klarblå himmel så långt ögat kan nå. En havstemperatur som i Thailand men stranden är nästintill tom på folk.

Man skulle tro att man är i Medelhavet, men vi råkar befinna oss på Finlands vackraste strand och Nordens längsta sandstrand – Lohtaja, eller Lochteå som det heter på svenska.

Vi har länge känt till den vackra stranden eftersom vi kitesurfat här ofta. När den sydvästliga vinden blåser på blir det ett riktigt kite-paradis. Men nu när vi besöker stranden är det nästan vindstilla och vi packar med badkläder och picnic-korgar för en dag på stranden.

Stranden är långgrund och det är inte svårt att se hur Arthur trivs där han springer och plaskar i vattenbrynet. Med spaden i högsta hugg tultar han fram i det grunda vattnet. Han får sällskap i vattnet av kusiner, mostrar och morbröder och snart är stranden inte lika tom längre!

Jag rekommenderar verkligen ett besök här för att bada riktigt festligt en fin sommardag. Men kör inte fel, som många gör! Ok inte till Ohtakari utan sväng in på Vattajantie vid Lohteå kyrka. Vid utkikstornet kan du parkera och gå till stranden. Tack vare att det är en bit att gå (och för att folk inte riktigt verkar veta om detta smultronställe) så är stranden oftast rätt så tom på folk.

Få se nu om Lohtaja är lika folktom framöver – nu när både jag och Ilta-Lehti skrivit om Finlands vackraste strand!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “En dag på Finlands vackraste strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen