En solig eftermiddag i Venedig

En solig eftermiddag i Venedig

29.06.2015

Venedig är ett ställe som jag länge velat besöka, så när vi planerade vår roadtrip genom Europa så var det ett ställe vi prioriterade när läget för stan råkade passa in så bra längs vår rutt. Förväntningarna var ganska höga efter att ha fått en bra bild av Venedig i olika filmer som utspelat sig där, men jag var också rädd för att stället vid det här laget skulle vara förstört av för mycket turister.

Så vad tyckte vi om Venedig? 

Jag måste säga att jag inte blev besviken på Venedig. Staden var precis lika vacker som jag hade föreställt mig, för det är verkligen annorlunda med de små kanalerna och alla båtarna och gondolerna. Visst är det väldigt mycket turister där (det var exempelvis det enda stället vi hörde finlandssvenska under hela resan), men det stör inte, utan det hör på något vis till.

Det bästa med Venedig var frånvaron av bilar, vilket gjorde hela stan härligt lugn, avslappnad och romantisk. Inga trafikljus, ingen muller från bilar och ingen avgas. Man kan strosa runt på de smala gatorna och gränderna, och det känns på något vis som om tiden står still och man har all tid i världen.

venedig3

venedig6

venedig4

När vi kom fram så parkerade vi bilen och tog ett litet minitåg den sista korta bilen in till Piazza Roma, som en typ av terminal innan man kommer in till själva Venedig. Därifrån var det perfekt att fortsätta till fots och upptäcka olika gator och broar på egen hand. Vi orienterade oss fram med karta i hand som äkta turister och gick genom största delen av staden. Med bekväma skor och mycket tid kan man säkert gå genom alla de olika stadsdelarna också om man vill!

venedig8

venedig7

venedig1

Vi var en eftermiddag i Venedig, och det tyckte jag räckte bra. Ingen stress alls, men några timmar räckte bra för att promenera runt och se sig omkring. Visst kan man ta gondol också för att se sig omkring via kanalerna, men det är väldigt dyrt och inget vi hade lust att betala för. Men när vi väl var i Italien, så blev det förstås pizza till middag. Vi hittade en mysig restaurang där jag åt den godaste pizzan jag nångång ätit, och till efterrätt blev det en ljuvlig tiramisu på ett café.

venedig5

venedig header

venedig2

Venedig visade sig vara ett riktigt härligt stopp på vägen som absolut var värt ett besök. Och jag kommer länge att minnas hur god den där pizzan och tiramisun var!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

8 thoughts on “En solig eftermiddag i Venedig

 1. Karin skriver:

  Bra tips! Jag ska till Venedig på semestern och tänkte också stanna till över dagen, perfekt :)

  1. Lina skriver:

   Tack! Det låter som en bra plan! Enjoy :)

 2. marianorrgard skriver:

  ser verkligen härligt ut!! :)

 3. daniela skriver:

  åååh, jag skulle också vilja besöka Venedig nångång!

  1. Lina skriver:

   Ja, det rekommenderas absolut! :)

 4. inger pettersson skriver:

  Så fina bilder du har frånVenedig.När vi var där för några år sedan gjorde vi nog en gondoltur, men jag var livrädd då bgondolföraren tog ut svängarna i kanalerna.Men nog är Venedig värt ett besök!

  1. Lina skriver:

   Tack! Gondolturerna såg nog härliga ut! Jag skulle gärna ha testat men då vi måste hålla i pengarna lite när de skulle räcka till så många ställen.. ;) Jo visst är Venedig värt ett besök! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen