3 bra grejer jag tillfört till mitt liv

3 bra grejer jag tillfört till mitt liv

17.02.2021

Jag älskar tanken på hur man själv kan påverka sitt liv. Hur mycket ens egna tankar sätter tonen för hela dagen, och att man kan omprogrammera sin hjärna till det bättre!

Här är tre random saker som gjort min vinter lite bättre.

1. En lugn stund startar morgonen

De dagar barnen är på dagis börjar jag morgonen med att tända ett ljus och några minuter lugn stund. Jag börjar med att säga några saker jag är tacksam över. Som idag när det var -21 grader ute tackade jag för den sköna golvvärmen. Den otroligt vackra soluppgången jag får se varje morgon. Ber om beskydd och ledning under dagen, vilket också gör att jag kan “flyga” lite mera. Släppa taget om allt negativt.

Detta är inte något jag gör för att “förverkliga mig själv” utan för att helt enkelt få perspektiv från allt som rör mig och för att få en positiv start på dagen. Man kan helt enkelt börja dagen med att vara tacksam för tre saker: det sätter verkligen tonen för hela dagen!

Jag tycker det är så intressant hur man kan omprogrammera sina hjärnor. Klagar man mycket, då blir allt sämre. Trots att vissa saker är jobbiga i livet kan man alltid hitta något positivt, kanske t.o.m. överdriva det positiva. Hjärnan är faktiskt så enkel att den tror på det vi säger och tar det för en sanning. Ju mera positiva tankar, desto mer positivt liv.

Det funkar så bra på barnen också. När de är hemma brukar vi också tända ett ljus och så säger jag en sak jag är tacksam för. Sen brukar barnen följa automatiskt och oftast är det ju någon leksak de är glada över. Men ändå! I måndags när de började leka efter frukosten hörde jag Arthur tacka Jesus för sina pennor när han lekte själv. Ganska härligt ändå, hur det positiva sprider sig!

2. Äter glutenfritt

Jag har haft ont i magen sedan blindtarmsoperationen i maj. Trots många läkarbesök och gynekologbesök hittas inget och även celiakiprov visade negativt. Men nu har jag hållit bort gluten i några veckor och – till min egen stora förvåning – så mår magen bättre. Jag ska fortsätta i 8 veckor totalt och se om magen blir helt bra.

Jag skulle verkligen inte vilja vara glutenintolerant. Pizza, hamburgare och bulla är så mycket sämre. Men sen är jag mycket hellre utan de sakerna än har ont i magen. Och mitt favoritbröd råkar vara 100 % havre så det kan jag äta. (Vissa bröd som på påse tycks innehålla 100% havre har ändå tillsatt vetegluten för att göra brödet fluffigare så det får man kolla efter i innehållsförteckningen. )

3. Jag räknar får när jag ska sova

Funkar det verkligen att räkna får för att få tag i sömnen? undrade jag som haft sömnproblem lika länge som min mage bråkat. Men det gör faktiskt det, för mig i alla fall. De flesta nätter, inte alltid. Att räkna får – fokusera på hur fåren ser ut och vilket får som ska hoppa – gör ju att man inte kan tänka på annat.

Och det är ju det där annat som ofta stör min sömn. Som i vad jag ska göra i morgon, vilken mat vi ska äta eller vilken vägg jag ska spackla. När hjärnan inte tänker på de sakerna så kan jag somna snabbare. Och sover bättre. Hjärnan är som sagt ändå ganska enkel och jag tycker det är så intressant hur vi kan kontrollera den!

Ha en fin dag du som läser detta!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “3 bra grejer jag tillfört till mitt liv

 1. Härligt! En lugn morgon gör mycket, försöker alltid få till en powerwalk och lite kvalitetstid på morgonen innan jobbet.

  1. Lina skriver:

   Ja, visst är det häftigt ändå hur mycket det gör för hela resten av dagen. Perfekt att hinna både med lite träning och en lugn stund för sig själv!

 2. Hummingbird skriver:

  Den som läser det här hoppas jag att du kommer att förbättra dig i alla aspekter av ditt liv. Mitt liv suger just nu och jag kommer att ändra det och göra mitt liv fantastiskt. Önska mig lycka till. Tack för tipsen.

  1. Lina skriver:

   Tråkigt att höra, men det kommer att svänga! Knappast är någons liv en dans på rosor hela tiden. Det blir bättre! Och man kan påverka mycket själv :) Lycka till, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen