Vi flyttade in i vår strandbastu

Vi flyttade in i vår strandbastu

20.11.2020

För ungefär en månad sedan satt vi och drack kaffe när det började droppa vatten på Jonathans axel. Taket läckte. Det blev att flytta på bordet, för att riva ut innertaket och kolla. Taket ovanför burspråket hade läckt in vatten under en tröskel och det blev att riva ner hela taket till burspråket.

En liten renovering blev plötsligt en lite större renovering och nu planerar vi att åtgärda ett och annat, när huset ändå är fullt av byggdamm. Som att riva ner spisen, slå ner några väggar och skapa mera yta. Så vi flyttade in i vår strandbastu. Så skönt att vi hade den klart och redo att användas.

Det blir lite trångt här med barnen när de springer och busar och det finns för lite förvaring för alla vinterkläder och leksaker. Men det är så skönt att ha detta älskade krypin.

Vi började bygget av bastun i höst och fick den klar i våras. Utsidan av bastun har ni redan sett, men på insidan är den bästa delen reserverad för en stor bastu med två duschar. Resten av huset är i bakre ändan där köket och vardagsrummet finns.

Ovanpå bastudelen mot sjön ligger loftet där vi sover som kungar med den finaste utsikten. Man kan kika efter sjöfåglar och stjärnor och är på ett härligt sätt nära naturen hela tiden. Just nu är det en rejäl höststorm som blåser på mot land, så svanarna syns inte till just nu.

Det är inte så bra årstid att fota men ni ser ju i alla fall lite hur det ser ut här i vårt krypin. Orkade inte städa heller. Just nu gör jag bara det jag måste, inte så mycket annat. Målar mycket i min målarbok, springer i skogen när jag kan och läser böcker i soffan med barnen. Vi har ingen aning om hur länge renoveringen kommer att ta, och ärligt talat orkar jag inte oroa mig över det. Vi har det bra här så länge.

Och så badar vi bastu minst tre gånger i veckan! Bästa med allt förstås.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Vi flyttade in i vår strandbastu

  1. Ser supermysigt ut, perfekt att ni har den att använda nu!

  2. Linnèa stolt bonde från Småland skriver:

    Tur i oturen!! Njut av lyxen

  3. Pingback: Årsresumé 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen