Nyttiga GI-chokladbollar för dämpat sötsug

Nyttiga GI-chokladbollar för dämpat sötsug

27.11.2012

Igårkväll var jag riktigt sugen på något gott, samtidigt som jag bestämt mig för att inte äta godis. Jag kan ha jättesvårt att bli av med mitt sötsug och hittar sällan något som hjälper riktigt bra. Men jag gav inte upp utan testade på att göra chokladbollar i en nyttigare GI-variant som faktiskt både dämpade sötsuget och var riktigt gott.

GI-chokladbollar för sötsug

Chokladbollarna innehåller nyttiga ämnen som kakao, torkad frukt, nötter, kokosolja och är rullade i kokos. Dessa ingredienser mättar bra och gör att du inte behöver äta många för att det ska dämpa sötsuget.

Receptet på GI- chokladbollarna:

½ dl gojibär
½ dl mandlar
3 torkade dadlar
1-1½ msk kakao
½ msk kokosolja
1 msk vatten
½ dl kokosflingor

Gör så här: Sätt gojibären i blöt i ca tio minuter. Vattnet de står i ska sen användas till smeten. Blanda ihop alla ingredienser till en smet i mixer eller matberedare och rulla sen i kokos. Klart! Det kan löna sig att mixa ex. dadlar och mandlar skilt för sig och sen tillägga resten. Jag satte i gojibären sist och därför blev bitarna ganska stora. Men jag tyckte det var riktigt gott med de stora söta bitarna av gojibär som kontrast till mandel- och kokossmeten. Receptet räckte till åtta små bollar, som snabbt försvann och bara lämnade lite spår av kokosflingor efter sig!

PS! Receptet på GI-chokladbollarna hittade på matklubben.se. På sidan finns också tusentals andra recept som ser riktigt goda ut, allt från förätt och huvudrätter till mellanmål och efterrätter. Kika in där för ny matinspiration i köket!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Nyttiga GI-chokladbollar för dämpat sötsug

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen