Den blåa dörren – så gick det sen!

Den blåa dörren – så gick det sen!

06.09.2018

Några av er såg kanske på min insta story att jag var i full färd med att måla om ytterdörren. Jag hämtade en klarblå färg från Hartmans, och blev kallad “modig”, vilket jag tog som en komplimang. Men när jag målat första varvet så började jag undra om “modig” egentligen var en täckmantel för “galen”. Det såg riktigt skrikigt ut. Så då frågade jag er vad jag skulle göra.

Här är hela storyn!

Så såg dörren ut före

På bilden ovan ser du hur dörren såg ut innan. Den vita färgen har börjat flagna och den är i desperat behov av lite färg för att inte ruttna bort. Sagt och gjort, jag skrapade och slipade och hämtade hem ny färg. Blå skulle den såklart bli! Jag gillade tanken av blå dörr och gult hus.

Efter: blå dörr på gult hus

blå dörren

Här har jag målat första varvet och även om jag älskar färgen började jag undra vad jag höll på med – det kändes väldigt skrikigt! Ni hjälpte inte så mycket på instagram heller, för 62 personer röstade på “it’s perfect” och 57 personer röstade på “it’s veeeery blue”, så det var väldigt jämnt. Men jag bestämde mig för att måla ett varv till och se om färgen ändrar.

blå dörr på gult hus

Tadaaa, då dök denna färg upp! Fortfarande väldigt blå, men mycket mer vilsam för ögat. Eller hur?

(Egentligen älskar jag den första turkosa färgen ännu mera, men jag vill ju att grannarna inte ska se i kors varje gång de ser åt vårt håll. Men om jag nån gång målar dörren på ett hus utomlands, då vill jag ha den ännu mer turkos och ännu skrikigare.)

blå dörr på gult hus

Men nu tycker jag denna färg är perfekt. Tänk så glad man blir av att se denna dörr när man kommer hem utmattad en regnig kväll i november, i stället för en flagnande, tråkig sak! Jag tycker det är perfekt med en blå dörr hos oss, som berättar lite att man kommer att stöta på färg inomhus också. Som en liten förvarning…

dörrenefter3

dörrenefter4

Nu vill jag bara måla hela huset vitt, byta lampan ovanför dörren, byta ut handtaget och måla den andra dörren också, haha.

Till all tur blev det massor av färg över!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Den blåa dörren – så gick det sen!

  1. Bella skriver:

    Jag går också i målartankar, ska måla dörr till en gammal bod. Delar du med dig av färgkoden? ;) Tack på förhand!

    1. Lina skriver:

      Absolut! Koden är Tikkurilas K362. Jag målade först med en grundfärg som var nyanserad i samma färg :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen