Magsjuk på resan (och vad jag tänker göra annorlunda nästa gång)

Magsjuk på resan (och vad jag tänker göra annorlunda nästa gång)

18.03.2018

Vår semester här på Mallorca blev inte riktigt så avkopplande som jag hade tänkt mig. Den blev tvärtom rätt så usel faktiskt. Vi hann ha en skön dag här på torsdagen, som ni såg bilder av tidigare, men på fredag så insjuknade jag i magsjuka. Magsjuka är jobbigt som det är, men att dessutom själv ha sin bebis med sig på resa och bo hos någon annan, som man är livrädd för att smitta ner, det är bara det värsta.

Till all lycka är jag frisk nu igen efter 1,5 dygn vila. Igår hann vi både njuta av solen en stund och äta god middag på en mysig restaurang, men så inatt blev Arthur sjuk. Så nu försöker jag febrilt få i honom lite vätska så han inte ska bli uttorkad av allt spyande. Just nu sover han så vi hoppas han ska må bättre när han vaknar. Och jag hoppas verkligen att ingen annan här ska bli sjuk. Och jag hoppas att vi i alla fall skulle hinna med något av det vi planerat som som en cykeltur eller en sväng in till stan innan vi åker hem igen.

Lite tröstshopping i mina spanska favoritaffärer skulle sitta riktigt bra faktiskt.

Sjukdom är inget man kan styra över, men nästa gång jag reser ska jag:

 1. Inte ha Arthur att krypa på flygplansgolvet, hur roligt han än tycker att det är
 2. Tvätta händerna ännu bättre med tvål och vatten (det är svårare när man reser ensam och har en bebis på armen)
 3. Ha med handsprit i handbagaget

Jag är väldigt tacksam till Linda och Niklas som tagit hand om Arthur och mig. De stackarna är riktiga vardagshjältar som både hyser in oss, tar hand om oss, lagar mat och köper hem allt vi vill ha. Nu hoppas vi bara det här eländet svänger snart.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Magsjuk på resan (och vad jag tänker göra annorlunda nästa gång)

 1. Danielas Dagbok skriver:

  Åh, jag råkade ut för samma för ett par veckor sedan då jag var på resa (http://danielasdagbok.com/2018/march/hemresan-fran-hlvete.html). Då tänkte jag scenariot var värsta möjliga eftersom jag insjuknade samma dag som vi skulle åka hem, men att insjukna med sin bebis måste nog vara ännu värre. Hoppas ni hinner njuta av resten av resan och återhämtar er snabbt!

  1. Lina skriver:

   Åh, jag läste om ditt missöde, det lät verkligen inte roligt! Nu var vi lyckligtvis friska på själva flygresan i alla fall, om man ska se det positiva. ;)

 2. Lone skriver:

  Å, så kjedelig! Riktig god bedring til dere!

 3. Lina skriver:

  Oh no! Krya på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen