Red Bull Ragnarok 2014

Red Bull Ragnarok 2014

06.11.2013

Vet du vad jag gjorde igår? Jo, jag anmälde mig till Red Bull Ragnarok! Jag och Jonathan var några av de lyckliga som lyckades grabba en av de 155 platserna till eventet där alla platser blev slutsålda på några minuter.

Red Bull Ragnarok är ett snowkite-event i Norge (Haugastol) där alla tävlar i race. Ingen freestyle alltså, utan full fart framåt!

redbullragnarok

redbullragnarok2

Teasern är gammal, men eventet kör på samma koncept i år. Det ser så roligt ut och jag är så glad att vi hann få platser! Haugastol sägs vara den bästa platsen i hela världen för snowkiting, så det ska bli riktigt roligt att åka dit.

Nu blir det att träna benuthållighet, för ska man åka så snabbt man kan och kanta emot i fyra timmar så krävs en hel del muskelstyrka! Det märkte jag redan när jag tävlade i race i Asien, och under så här lång sträcka så är det säkert flera gånger värre. Så nu – off to the gym!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

7 thoughts on “Red Bull Ragnarok 2014

 1. Daniel Hansson skriver:

  Fasen vad gött fick själv en plats riktigt kul ska det bli men får fanimej träna hårt jag har ju bara kitesurfat sedan 4 månader tillbaka ;) tänkte åka upp någon dag tidigare och testa förhållandena lite hur tänker ni???

 2. Daniel Hansson skriver:

  Fasen vad gött fick själv en plats riktigt kul ska det bli men får fanimej träna hårt jag har ju bara kitesurfat sedan 4 månader tillbaka ;) tänkte åka upp någon dag tidigare och testa förhållandena lite hur tänker ni???

 3. Lina Björkskog skriver:

  Nämen så kul att du också fick plats! :) Vi funderade kanske på att stanna lite längre när man väl är där, men vet inte ännu! Det sägs ju vara så bra ställe för snowkiting så skulle va nice att vara lite längre, men vi får se! Nåmen hoppas vi ses där då! :)

 4. Daniel Hansson skriver:

  ja jag kommer upp den 1 och åker den 7 ska bli jäkligt nice undra hur många svenskar som ska dit? men de märker man la. någon från sthlm som skulle upp med han föreslog ett "träningsläger" i vinter bara dra ihop ett gäng och ha kul hänger ni på ??

 5. Lina Björkskog skriver:

  Daniel Hansson Ok, jag vet inte änun när vi åker men vi ska försöka vara lite längre iaf! Vi är rätt så många från Finland iaf, så hoppas det blir många från Sverige också! Träningsläger för snowkite låter nog kul, men det kan hända att jag gör den resan ändå hellre söderut till nåt varmt ställe eftersom pengar ändå inte växer på träd, tyvärr ;) Har du annars bokat boende redan? Vi har inte bokat ännu så jag börjar vara lite rädd för att allt ska vara fullt… Fanns visst bara ett hotell där.

 6. Agnes skriver:

  Hej!!!! Vet inte ens om du läser detta eller får ngn notis om det. MEN om du skulle få det… så undrar jag om det är ens möjligt att genomföra detta lopp om man endast har 3 veckor att träna snö kiting på? Jag kan kita på vatten… har åkt både snowboard och skidor tidigare men aldrig med kite… funderar att signa upp gör 2018… men kommer hem från en kiteresa mitten på mars…. och då från 30 grader värme hehe dvs vatten… vad tror du? Är det värt ett försök???

  1. Lina skriver:

   Hej Agnes! Absolut ska du signa upp, om du redan kan kita på vatten. Det är mycket enklare att kita på snö än på vatten, men förstås är det bra om du hinner träna lite innan så du vet hur du bäst kantar emot och får bra höjd och så. PS. Ta med vatten på loppet och träna på att gå på snön i full mundering med en drake släpandes efter dig, det är nämligen väldigt vanligt med för lite vind i dalarna där ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen