Sol, god mat och kitesurfing på Sicilien

Sol, god mat och kitesurfing på Sicilien

27.08.2016

Hej från Sicilien! Här har vi sköna dagar i värmen. Vi är här tillsammans med ett kompispar och hyr en lägenhet på västra Sicilien, i en liten by som heter Birgi Vecchi, mellan Marsala och Trapani.

sicilien2

En vacker kyrka i Marsala

sicilien1

Scala dei Turcchi, de berömda vita stenklipporna på sydvästra Sicilien

sicilien3

Mellanmål på terassen

sicilien4

Godaste glassen hittar man i Trapani

sicilien5

Solnegångskite. Kitespoten är bara 5 minuters promenad från huset.

sicilien6

sicilien7

sicilien8

sicilien9

Middag på terrassen

Vi har haft bra vind och kitesurfat tre dagar i sträck. Kitesurfingen här är i världsklass, skulle jag nästan vilja påstå. Den stora lagunen har varmt vatten och ytan blir alldeles platt till kvällen. Vädret är också på vår sida. Och maten är gudomlig.

Idag och imorgon är det lugnare med vinden så vi tänkte hyra båt en dag och snorkla och simma istället. Det passar också bra med lite vila från kitesurfingen, som gett ordentligt med träning, en och annan småskada och blåmärken.

De här delarna av Sicilien verkar vara rätt så tomma på turister så här års, förutom en massa italienska turister, så det är ganska svårt att få service på engelska. Men det gör inget. Så länge vi har kvar solen och havet och maten så klarar vi oss riktigt bra ändå.

På instagram uppdaterar jag lite oftare än på bloggen under resan. Du hittar mig där som linabjorkskog.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

10 thoughts on “Sol, god mat och kitesurfing på Sicilien

 1. Jeanette skriver:

  Härligt och fina bilder!

   1. Sara skriver:

    Hej, vart på Sicilien Kitade ni och när på året åkte ni?

    Hälsningar Sara

    1. Lina skriver:

     Hej! Vi kitesurfade vid Lo Stagnone lagunen nära Marsala. Vi åkte i augusti, det var varmt och skönt då och ännu rätt så bra vind.

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Härliga kite-surfingbilder! Vi både gillade och inte gillade Sicilien faktiskt. Charmiga städer med vackra hus, fint för sol och bad och väldigt trevliga människor, men sååå mycket sopor överallt tyvärr… Vi var faktiskt lite sugna på att prova kite-surfing där, men då fick min man ont i ryggen, så det får bli en annan gång ;)

  1. Lina skriver:

   Håller helt med! Inte så vackert där egentligen förutom stränderna och städerna. För kitesurfing var det däremot helt perfekt, bör testas.. :)

 3. Ann-Sofie skriver:

  Ett besök upp till Erici kan vara häftigt. Antingen med bil eller med linbana från Trapani.

  1. Lina skriver:

   Tack för tipset! Det var definitivt något vi skulle ha gjort om vi stannat några dagar till, men nu hann vi inte.

 4. Ämma skriver:

  Kul grej att kite-surfa! Trist med dålig service, men antar att det lätt blir så på ställen där de “vanliga” turisterna inte riktigt hittar till. Hoppas ni har en grym semester ändå!

  1. Lina skriver:

   Tack, det blev nog riktigt bra ändå :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen