Arthur 7 månader

Arthur 7 månader

13.12.2017

Vi är hemma igen efter tre dagar på språng. Det var så roligt att få lite stadspuls och julshopping avklarat men det är riktigt skönt att vara hemma igen. När vi kom hem möttes vi av ett vitt, tjockt snötäcke som ökade hemkänslan ännu mera. Visst bor vi på ett fantastiskt ställe ändå.

Arthur fyllde 7 månader igår, och på väg hem på tåget satt jag och funderade på hur mycket som hänt på de senaste sju månaderna. Sju månader som inte har gått för långsamt eller för snabbt utan alldeles lagom. Han har den senaste tiden gått från att vara nyfödd och baby till att vara ett litet barn. Det är så sjukt mycket som hänt i utvecklingen.

Vid 6 månader började han svänga sig, och det var då allting hände på en gång. Plötsligt satt han stadigt utan stöd, han drog sig fram både framåt och bakåt. Nu ställer han sig upp i krypställning på alla fyra. Det är omöjligt att byta blöja på honom när han vrider och vänder på sig som en mask. Han stiger också upp och stå själv med stöd. Greppar saker, drar sig upp och stå, sträcker sig åt alla håll, balanserar på ett ben… Han är så nyfiken på allt. Han har absolut inget vett alls, utan gaspedalen är i botten tills han faller och slår sig. Då vill han upp i famnen för att tröstas en stund.

Förutom att han är busig så är han också så underbart glad och gosig. Han är antagligen världens härligaste unge. Hans stora, blåa ögon söker kontakt med de flesta som kommer i hans väg. Det är roligt att resa med honom eftersom han får så mycket uppmärksamhet och charmar de flesta när han tittar så långt på dem.

Han älskar att titta på tvättmaskinen som snurrar. Han ler finurligt när jag sörplar i tekoppen som att det vore världens roligaste grej, och han fnittrar varje gång han ser katten Smirre. Han gillar all typ av mat och äter alltid med god aptit om han är hungrig. Han har många olika konstiga ljud för sig. Han vill gärna att det ska hända något hela tiden, och då är han så glad och nöjd och sitter bara och följer med. Att shoppa i Helsingfors i tre dagar var inga problem när det fanns människor att titta på. Men det bästa han vet är att stå i soffan i bara blöjan och titta på katten  – och det värsta han vet är att klä på sig och få näsan torkad.

Han har precis haft en tillväxtperiod då han vaknade för att äta varje eller varannan timme, men till all tur verkar det ha gått över. Nu jobbar vi ännu på att nattningen ska gå smidigare så han ska somna snabbare, men sen han väl somnat så sover han fram till klockan 9 bara han får äta två gånger på natten. Det första han gör när han vaknar på morgonen är att dra sig fram till kanten av sängen. Sen stiger han upp genom att hålla i spjälorna på sängen och ger ifrån sig ett brett godmorgon-flin.

Älskade, älskade unge. Hur kunde vi ha sån tur att vi fick just dig?! Kärleken till dig bara växer hela tiden. Jag är så glad över att få vara din mamma och jag älskar dig mera än du någonsin kommer att förstå. 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Arthur 7 månader

  1. E skriver:

    Arthur är så söt med sina stora blåa ögon! Jag tycker det är så härligt hur barns personligheter kommer fram fast de är så små. Vi har en tjej som är några månader äldre än Arthur och vår tjej började rulla runt först åt ena hållet som 4 mån och sedan åt andra hållet som 5 mån men sen har hon tagit det sakta, sakta och gör allting så försiktigt. Ålade i en evighet innan hon ens försökte sig på att komma upp i krypställning. Det var egentligen först när hon blev 9 mån som hon ibland började falla och slå sig. Innan det har hon alltid tagit det säkra före det osäkra och hållit sig lågt :D

    1. Lina skriver:

      Vad intressant att höra hur olika de kan vara! Jag tycker också vi börjar se hans personlighet nu mera och mera. Det låter så skönt med en försiktig bebis, här springer jag från ett hörn till det andra konstant med andan i halsen… Men man har ju iofs underhållning så det räcker och blir över om man ska se det från den ljusa sidan ;)

  2. Pingback: Arthur 9 månader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen