Gravid vecka 30

Gravid vecka 30

23.02.2019

Dags för en ny preggo-updatering! Jag är nu i vecka 30 och var i veckan till rådgivningen. Allt såg bra ut med lilla tösen i magen.

Vecka 29+4: barnet är ca 36 cm långt och väger runt 1,5 kg. Enligt magmåttet växer hon exakt enligt kurvan. Hon ligger med huvudet ner just nu och jag känner varje dag tydliga sparkar upp i revben och högra sidan av magen. Liksom sin storebror är hon rhesus positiv och jag negativ så jag fick en spruta för att inte bilda antikroppar. Men lilla G verkar må bra och trivas där inne! 

Själv skulle jag gärna spola några veckor framåt. Är tacksam över att må bra i det stora hela, men HB:t hade sjunkit till 102 så inte är det konstigt jag känt mig trött. Andra småkrämpor är halsbränna och illamående ibland. Foglossningen har jag inte känt av de senaste veckorna, men däremot har jag haft en molvärk nere i magen den senaste veckan. Det känns precis som mensvärk och jag känner av det nästan varje dag. Jag blev så rädd att nåt var på gång så jag ringde in till förlossningen härom kvällen, men fick höra det är ok så länge värken inte kommer i intervaller. Antagligen är det växtvärk när livmodern växer.

Jag har börjat på en simteknikkurs och blivit så mycket bättre på crawl och bröstsim. Visste inte hur det skulle funka som gravid, men det går hur bra som helst. Vi simmar i lugn takt och vilar mycket medan vi får instruktioner. SomaMove testade jag nyligen och det börjar kännas svårt nu. Magen känns inte lika stark som den skulle behöva vara så jag fick modifiera en hel del. Gym och hemmaträning funkar bra med anpassade övningar.

Angående den stundande förlossningen är det mycket som har hänt på några veckor. Jag har pratat med en barnmorska om mina rädslor och har ett besök inbokat till Kokkola (där jag ska föda) för att planera förlossningen och titta på bebisen i ultraljud. Just nu känner jag starkt att jag vill testa på att föda så naturligt som möjligt och är pepp på att testa hur mycket jag själv kan påverka i form av avslappning och andning. Jag har en e-bok för avslappning inför förlossning som jag lyssnar på varje kväll. Denna gång ska jag vara bättre förberedd.

http://www.linabjorkskog.com/vardagligt/gravid-vecka-30

Annars går livet framåt som vanligt och jag passar på att sova så mycket som möjligt – tacksam att Arthur sover hela nätter för det mesta och att jag kan vila på dagarna när han sover. Idag har jag gått igenom hans gamla kläder och rensat lite. Vi har det mesta vi behöver för lilla G, men det vi skulle behöva ännu är en syskonvagn. (Har nån får man gärna bjuda ut. Den behöver ha en liggdel och en sittdel, och de får gärna vara bredvid varandra istället för ovanför varandra, så man har bra översikt över båda barnen. Eller tipsa om en modell du varit nöjd med! )

Jag väntar på att vintern ska vara över, men allra mest väntar jag på att lilla G ska komma ut till oss. Hon är redan en del av vår familj på många sätt, Arthur pratar om henne hela tiden, och det ska bli så underbart att ha henne här på riktigt. Några veckor kvar!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen