Storsand kitesurfing

Similar Posts

2 Comments

  1. Hej! Nu tänkte jag fråga en expert om råd! :) Jag är en 19-årig tjej som har haft jätte problem med min rygg. Vissa perioder har jag haft värk varje dag. Har besökt en massa naprapater och de har sagt bara att jag har en massa låsningar. För ca ½ år sen blev smärtan så jobbig och jag kunde inte ens gå normalt. Så då besökte jag en “expert” här i Jakobstadsnejden. Då märkte han genast att jag hade en nerv i kläm mellan diskarna. Han kunde inte göra något just då, fastän jag även då hade en massa låsningar. Jag fick istället tipset att gör bakåtböjningar flera gånger i timmen och röra på mig. Och jag fick absolut inte springa eller hoppa. Jag lydde hans råd och ryggen blev stegvis bättre. Visst det var riktigt dåligt mellan varven, men den senaste tiden har det bara blivit bättre. 

    Det som jag ville få råd av dig gäller löpning. Den senaste tiden har min rygg varit relativt bra. Jag har styrketränat ganska ofta samt cyklat. Saken är den att jag har alltid tyckt jätte mycket om löpning och förr sprang jag flera gånger i veckan. Nu har jag provat 2 gånger denna vecka endast 2,5 km i sakta fart och ryggen har faktiskt hållit. Tror du att jag kan börja löpa igen eller borde jag skippa det helt?

    Det blev en lång fråga, men jag är super tacksam för svar! :)

    1. Hej Camilla! 
      Vad bra att ryggen blivit bättre! Det är jätteviktigt nu att du absolut inte springer om du får ont i ryggen, utan det gäller att träna enligt smärtan. Det är okej att springa så länge det känns okej, men jag råder att du långsamt trappar upp träningen för att undvika att ryggen blir sjuk igen. Löpning belastar ryggen en hel del, så det skulle vara viktigt att du har en bra bålstabilitet och starka i inre magmuskler för att skydda ryggen. Läs tips på övningar här: https://www.linabjorkskog.com/traning/traning-for-att-undvika-ryggont. Övningar fungerar också i förebyggande syfte. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *