Så jävla duktig

Så jävla duktig

05.06.2019

Så jävla duktig är namnet på Svenska Yles nya programserie som kom ut idag.

I serien får vi följa fem unga finlandssvenska kvinnor i deras vardagsliv. De har alla olika livssituationer; någon är sjukskriven för utbrändhet, någon kämpar hårt för att nå karriärsmässig framgång och en tredje är hemma med små barn – gemensamt för alla är att de känner av samhällets press och ideal. Under flera månader har de vloggat och i serien berättar de om sina erfarenheter av att vara ung kvinna idag.

Jag har fått förhandstitta på avsnitten under veckan som gått och det har väckt många tankar hos mig. Märker hur otroligt viktigt det är att kunna berätta ärligt om sina tankar och känslor, även de jobbiga. Lägger man ord på det jobbiga så blir det lättare att hantera.

När jag såg på serien tillåt jag mig själv lägga ord på alla känslor som snurrat de senaste veckorna. Hur otroligt svårt det är att vara tvåbarnsmamma och att aldrig räcka till. Tror detta är den hittills tyngsta tiden i mitt liv. Att hela tiden sitta fast med amningen och vara behövd 24/7 av en enmånaders bebis samtidigt som tvååringen nästan hela tiden skulle behöva hjälp och uppmärksamhet.

Sömnbrist (ja, Gretas sömntalang verkar ha avtagit för tillfället), stress och uttråkning på en och samma gång. Alla dessa känslor som känns förbjudna att uttala för att jag ju borde vara så tacksam och kunna njuta av de underbara medan de ännu är så små. Och ja, det är underbart, men också jobbigt.

Tror det är så viktigt att lägga ord på sina tankar och känslor för att de ska bli lättare att hantera. Och för att inte låta de tankarna definiera ens liv utan kunna släppa och gå vidare.

Jag tror alla i någon mån kan känna igen sig eller en närstående i serien och rekommenderar den därför varmt. Här hittar du den!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Så jävla duktig

  1. Madeleine skriver:

    Hej Lina! Hamnade på din blogg då jag är gravid med andra barnet och letar bra hemmaövningar både under graviditet och efteråt då jag älskar att träna. :) Kände precis som du (det där med stress, uttråkning etc) och så orolig att det ska bli så igen – men har vi turen att inte få ett barn med kolik denna gång ska jag verkligen göra mitt bästa att orka hitta på lite mer saker denna föräldraledighet. Så det är inget konstigt eller ovanligt alls att känna så även om det är great att få barn i sig. Vår första son är 5 år nu och det är nu det börjar bli Riktigt kul! Vi tränar ihop och ska till Legoland i sommar t.ex. Så hang in there! ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen