Anthony Quinn Bay på Rhodos – snorkling och vackra vyer

Anthony Quinn Bay på Rhodos – snorkling och vackra vyer

03.10.2018

En förmiddag på Rhodos bilade vi ut till Anthony Quinn Bay, en vacker lagun med strand i Faliraki på östra sidan av ön. Jag hade dagen innan fått tips om den fina stranden av en annan turist, som berättade att det var bra snorkelvatten här. Vi ville såklart snorkla och var så glada över tipset!

När vi kom fram till Anthony Quinn Bay möttes vi av den här vyn! En vacker lugn lagun med riktigt klart vatten, som omringades av höga berg.

anthony quinn beach rhodos

På den smala stenstranden fanns solbäddar och parasoll, och förstås – vi är ju ändå på Rhodos – proppfullt med andra turister. Men det var ändå en rätt så lugn och mysig stämning. Bergen gav skön skugga på vissa ställen. Vi hittade en liten plätt vid stranden där vi badade och Arthur plockade stenar i timmar. Hans mission för dagen var att fylla alla håligheter i de stora stenarna med småsten.

Ser ni hur klart vattnet är? 

anthony quinn beach rhodos

Men det allra bästa med Anthony Quinn beach är vad som fanns under ytan. Jag hade inte med min snorkel på resan så jag köpte en ny. Rätt så snabbt ville jag ut i vattnet när vi kom fram. Och jag blev verkligen inte besviken! Vattnet var så klart att man såg ända ner till bottnet även på de djupare ställena längre ut i viken. Stora stenar med koraller var utspridda i hela lagunen, och runt dem simmade fiskar i alla färger och former.

Jag hittade taggiga fiskar och runda fiskar, små moln med vita småfiskar och färgglada regnbågsfiskar. Jag skulle ha kunnat snorkla hur länge som helst där, om jag inte skulle ha blivit lite kall. Jag bestämde mig för att någon gång ta dykarlicens, för en dröm är att dyka och kunna vara under vattenytan en längre tid.

anthony quinn bay rhodos

anthony quinn beach rhodos

Tyvärr hade jag inte någon undervattenskamera med men ni får föreställa er hur vackert det var. Och besöka stranden själv, om du har vägarna förbi Rhodos! Gillar du att snorkla så kommer du garanterat att uppskatta detta ställe.

anthony quinn beach rhodos

När det började kurra i magen åkte vi vidare till en strandrestaurang i Kallithea. Restaurangutbudet på Anthony Quinn såg inte så imponerande ut och dessutom hade vi blivit lite trött på allt folk som hade ljud och oljud bredvid oss. Men en riktig härlig liten utflykt blev det, och snorklingen kommer jag att minnas länge.

Anthony Quinn Bay: snabbfakta

  • Finns på östra sidan i Faliraki på Rhodos
  • Ca 20 minuter med bil från Rhodos stad
  • Möjligt också att åka ut hit med buss
  • På plats finns parkering, restaurang och WC
  • Namnet kommer från regissören Anthony Quinn som spelade in en film här och bestämde sig för att köpa hela viken. Det blev inte riktigt som han tänkt men namnet står kvar.

Någon läsare som också varit på Anthony Quinn Beach? 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Anthony Quinn Bay på Rhodos – snorkling och vackra vyer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen