En roadtrip som slutade lite snabbare än tänkt

En roadtrip som slutade lite snabbare än tänkt

24.07.2016

Vissa har nog ansett oss konstiga som dragit iväg på en så lång roadtrip under vår semester. Jag vet att många själva inte själva skulle göra samma sak, medan vissa tyckt att det låtit roligt. En roadtrip kan vara antingen riktigt bra eller så också riktigt usel, beroende på hur man gör den.

Vår roadtrip började riktigt bra, vi njöt av Sverige och Danmark och kitesurfade lite. Träffade bekanta. Men efter Danmark var vi båda riktigt rastlösa och den där roadtripen vi drömt om blev inte så bra som vi hade velat. Dagarna blev till att jaga en vind som aldrig kom. Vi körde till olika kitesurfingspots, men vinden och prognoserna blev hela tiden framskjutna. Vinden som skulle ha varit där var aldrig där när vi kom fram.

I går gav vi stranden Zandmotor nära Haag i Nederländerna ett sista försök. Underbar strand, härligt ställe. Men när vinden, som borde vara bäst just där, också där lyste med sin frånvaro och inte såg ut att återvända på hela veckan, så bestämde vi oss för att avsluta roadtripen en vecka tidigare än planerat.

Att hela tiden jaga efter något som inte kommer är väldigt långt från semester ändå. Även om man försöker carpa diem:a dagen och göra annat än kitesurfa, så blir det lätt till ett onödigt stressmoment, eftersom kitesurfing egentligen nog var roadtripens huvudsyfte. Och man kan inte börja jaga vinden på det sättet. Då sitter jag hellre och guppar i en segelbåt nånstans ute på havet utan tankar på att ens försöka att kitesurfa.

Så vi körde 24 timmar i sträck idag och igår; Nederländerna – Tyskland – Polen – Litauen. Vi njuter just nu av lyxhotell i Litauen till löjligt låga priser. Imorgon är vi tillbaka i Helsingfors igen, antagligen hinner vi med lite sightseeing och god mat i Tallinn eller kanske Riga – älskar ju båda städerna.

zandmotor

Bildbevis från Zandmotor, Nederländerna. Kanske den bästa kitespoten jag har sett i mitt liv!

Zandmotor2

Lek på stranden och bad, men inte tillräckligt mycket vind för kitesurfing

Cyklar och båtar - det är Nederländerna det!

Cyklar och båtar – det är Nederländerna det!

Storkar på pinne i norra Polen

Storkar på pinne i norra Polen

Vad vi lärt oss:

  • Det blåser inte i norra Europa i juli
  • Danmark och Nederländerna är så sjukt vackra länder
  • Folk inom serviceyrken i Polen är ovänliga och korta i ton…
  • … Men vyerna i norra Polen är ju magiskt vackra – vägarna och fälten och kullarna och ljuset
  • I Nederländerna och Tyskland borde man alltid ha cash till hands, kort funkar inte alltid på grund av dåligt internet
  • Danskarna kunde ha nytta av att dra ner på carbsen från smörrebröden, medan man i Nederländerna verkar ha fattat – eller i allafall gillade jag att kunna köpa kokta ägg med majonnäs (låter kanske äckligt, men är jättegott!) och små, förpackade goudaostar vid bensinstatitionerna.

Ägg och majonnäs

  • Skulle man semestra endast i Polen och Baltikum skulle man komma billigt undan!

lituauen

…och lite till!

Nu ser jag fram emot att komma hem och kasta loss med segelbåten. Men innan det ska vi sova riktigt skönt här på hotellet!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “En roadtrip som slutade lite snabbare än tänkt

  1. Freedomtravel skriver:

    Tråkigt att det inte blev så bra som tänkt (vi gillar roadtrips!) men trevligt med lyxhotell i Litauen! Vi är i Polen just nu och här är priserna oxå bra!!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen