Hemma igen: det bästa och det sämsta med Rhodos

Hemma igen: det bästa och det sämsta med Rhodos

24.09.2018

Tiden går snabbt när man har roligt! Vi är hemma igen efter en helt fantastisk vecka på Rhodos. Vi hade runt 30 grader och sol varje dag, och vind för kitesurfing på eftermiddagarna. Vi bodde i Kremasti, på den blåsiga, västra sidan av Rhodos. Hotellet låg på promenadavstånd från kitecentret så vi kunde gå ner dit när vi var sugna på att kitesurfa.

Bil hade vi hela veckan, för vi blir snabbt så rastlösa. Visst älskar jag att ligga och läsa en bok i en solstol men det går nån timme och sen kliar det i kroppen. Vi körde runt hela ön och upptäckte många fina stränder. Jag hittade en perfekt strand för snorkling där jag såg så många olika fiskar under den turkosa ytan. Vi var in till Rhodos stad en kväll, som är längst norrut på ön, och en dag åkte vi längst söderut för att kitesurfa vid Prasonisi. Och så var vi västerut och österut och där mittemellan!

Det bästa med Rhodos var såklart värmen och havet. Kitesurfingen och allt simmande. Den fina naturen med höga berg och utsikt över turkosa vikar. Jag är verkligen en sommarmänniska och älskar när jag kan gå runt i sommarkläder utan att frysa. Temperaturen runt 30 grader var verkligen perfekt, speciellt när vi var på den blåsiga kitestranden som svalkade. Människorna på Rhodos och Grekland överlag upplever vi som väldigt vänliga och hjälpsamma.

Det sämsta med Rhodos var allt folk. Kvällen vi var in till Rhodos gamla stad höll jag på bli tokig, det var verkligen turister överallt. Nära oss i Kremasti var det dock lugnare, och på kitecentret trivdes vi. Vi blev besvikna på maten – jag är så trött på gyros och smaklös fisk nu! På grund av alla turister så finns det också många restauranger, och det kändes som om majoriteten av dem serverade smaklösa och tråkiga rätter. Det var svårt att hitta bra mat trots att vi frågade om råd och kollade Tripadvisor.

Nu sitter jag hemma vid köksbordet och kollar genom bilder från resan. Tittar ibland ut över den klarblåa viken och träden som håller på bli gula. Arthur sover i vagnen utanför, med tröja, halare och filt istället för t-shirt och blöja. Jag har den där svårdefinierade känslan i maggropen när man precis kommit hem från en resa.

Tacksamheten över hur skönt det är att sova i sin egen säng blandas med en molande rädsla över hur jag ska fixa den långa vintern, utan den grekiska värmen. Ju mer jag reser desto mer vill jag resa – inte för att slippa det jag har hemma utan för att jag vet att det finns en värld där utanför som är så annorlunda och lockande.  Och den världen är 20 grader varmare.

Min plan är att ignorera kylan utanför genom att gå genom alla bilderna från resan.

Än så länge funkar det riktigt bra!

Lindos

På kitecentret i Kremasti

Prasonisi – platt vatten med offshore vind till vänster och vågor + onshore till höger.

A happy kid.

Trots mycket turister fanns det två ställen jag kunde koppla av på helt; under ytan…

…och på vattnet! Ibland kitade jag långt ut från stranden där ingen annan åkte, parkerade draken i toppen och bara låg där en stund och kände det varma vattnet skvalpa runtom mig. Den frihetskänslan!

Blåsig och stenig strand med turkost vatten. Inte alls så dåligt som det låter – vi älskade det!

Mina favoriter i en solnedgång.

Tack Rhodos, du var underbar! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Hemma igen: det bästa och det sämsta med Rhodos

 1. Sara i Åre skriver:

  ser härligt ut, men jag håller med om att för mycket andra turister inte är särskilt kul! har du tips på bra ställe att åka till i november som funkar för både kitesurfare och ickekitesurfare?

  1. Lina skriver:

   Hur skulle det vara med Tel Aviv? Jag har inte varit där ännu men det ligger på listan. Borde vara kite-säsong där i november :)

 2. Ser jättehärligt ut! Vet du hur länge säsongen är på Rhodos för kite? Funderar på att åka någonstans i typ fem dagar från den 25 oktober mellan jobben.

  1. Lina skriver:

   Säsongen i Rhodos är bäst mitt på sommaren, och vindarna blir svagare ju längre från sommaren man kommer (både vår och höst). Men oktober tror jag nog ännu har rätt så bra vind, men lönar sig isåfall att ta med alla de största drakarna. På prasonisi blåser det generellt sätt mera, men där finns inte så mycket annat att göra än att kitesurfa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen