Massage för trötta muskler

Massage för trötta muskler

17.01.2013

Jag har varit trött idag. Det märks att vi inte är vana vid att kitesurfa varje dag, så kroppen börjar fråga efter vila. Men vi har åkt ändå när det var vind, men för min del blev det lite lugnare på förmiddagen. På eftermiddagen var jag ännu ute i solnedgången med min 6:a på ett sista set för dagen i hård vind då det blev en del höga hopp.

Efter dusch och mat så unnade vi oss 1-timmes helkroppsmassage. Så skönt att mjuka upp musklerna efter mycket kitesurfing. Massagen kallades Swedish Massage och innehöll stretchningar – så perfekt för min trötta kropp som knakade i nästan varje led av töjningarna!

BTW – visste du att massagens effekt är väldigt kortvarig? Massage ökar blodcirkulationen till musklerna, och slappnar av och mjukar upp muskler. Men hur länge räcker denna effekt? Inte länge. Du behöver bara sitta en stund på datorn i fel ställning (som jag nu) efter massagen så kommer spänningarna tillbaka till musklerna. Därför har man i fysioterapin allt mer slutat med massage, och satsar istället på att stärka kroppens svaga muskler, som är själva orsaken till problemet. Ergonomin har också en stor betydelse. Men trots denna fakta betalar jag gärna (i alla fall 7 euro/timme som det är här) för skön massage och den sköna avslappnande känslan efteråt!

massage effekt

Utsikten till höger genom fönstret under massagen var ungefär såhär (fast inte lika tomt på människor).

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Massage för trötta muskler

  1. Ann-Christin skriver:

    Känns konstigt att ni har upplevt solnedgången idag. Här är klockan nu 16.00. När går solen ner där lokal tid?

    1. Lina Björkskog skriver:

      Solen gick ner under massagen, ungefär kl 18 börjar det mörkna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen