Badrumsrenoveringen: Före och efter

Badrumsrenoveringen: Före och efter

23.04.2017

Nu är det dags att visa upp vår badrumsrenovering och slutresultatet, som jag lovade att göra. Det är otroligt mycket som hänt i huset sen vi flyttade in i mitten av januari. Huset är byggt 1939 och även om det byggts till och renoverats sen dess så var ändå badrummet i rätt så uselt skick. Vi körde igång med badrumsrenoveringen direkt, och bodde borta under tiden, eftersom huset bara har ett badrum.

Före-bilder

Sett till höger från dörren:

badrumföre

Till vänster från dörren (när vi redan börjat riva lite av panelen på väggen till bastun):

badrumföre2

Under renoveringen

I badrummet fanns en bastu som användes enbart som förvaring. Vi började med att riva ut all panel och mellanväggarna till bastun. Själva bastun behövdes inte eftersom vi har en utebastu nere vid vattnet. Vi rev golvmatta och lade nya skivor på väggarna. Vi installerade golvvärme och sen var det dags för golv och kakel!

badrumrenovering

Jonathans bror är duktig på golv.

badrumrenovering2

Här hade jag och mamma precis målat klart taket. Det blev vitt istället för gulnat trä. Jag kommer ihåg att jag tyckte vi kommit så långt här och var så nöjd. Haha, om jag bara hade vetat!

badrumrenovering3

Pappa hjälper till med kaklandet.

Det tog några veckor, och sen var badrummet äntligen så färdigt så vi kunde flytta in tillbaka. Jag kommer ihåg den dagen så bra. Det var så skönt att äntligen komma hem på riktigt!

Efter-bilder av badrumsrenoveringen

Min målbild med badrummet var att det skulle vara stilrent och klassiskt, men med något speciell detalj som inte gör det för tråkigt. Funktionen gick först och det viktigaste var att allt rymdes in, även badkar, varmvattenberedare och tvättmaskin.

Eftersom vi gjort all renovering själva är det extra roligt att njuta av det fina badrummet nu. Så här blev slutresultatet!

badrumsrenovering

Fotat i samma vinkel som den första före-bilden, mot höger. Dörren är där mellan handdukstorkaren och duschen. Tre väggar fick ett ljust grått kakel och en vägg fick det lite mer speciella kaklet med mönster.

badrumsrenovering

Ser man åt vänster ser det ut så här! Jonathan har fixat den här fina avställningsytan för tvätt med förvaring för två stora tvättkorgar och små förvaringskorgar. Korgarna och lådorna kommer från IKEA, bänkskivan i massivt trä fyndade vi billigt. I ena lådan har jag förberett för babyn.

nybadrum2

Golvet i mörkt grått är en golvmatta från Tarkett, som vi valde främst för att den är praktisk att sköta.

nybadrum3

Handdukstork 

Jag gillar inte torktumlare och ville hellre ha mera förvaring, och i kombination med en härligt stor handdukstork på väggen blev det riktigt bra. Vi har också en torkställning som kan tas fram, men handdukstorken har blivit min favorit. Skjortor och tröjor brukar jag hänga direkt på hängare – ett tips för att slippa vika kläder!

Jag valde just denna handdukstork eftersom den var så stor och rymmer väldigt mycket kläder. Man kan ställa temperaturen som man vill, så kläderna torkar väldigt snabbt.

Denna handdukstork kommer från Purmo/LVI, och mera om deras handdukstorkar kan du läsa om på Cleaver Heating.

badrum före och efter bilder

Duschväggarna går att svänga in för att ta mindre utrymme och är riktigt smidiga. Det mönstrade kaklet bara älskar jag, det kommer från Netrauta. Duschen likaså.

nybadrum5 copy

Tvättfatet med under och övre skåp kommer från IKEA. Ett kriterie för mig var att det skulle finnas två kranar. Jag tycker det är mysigt att stå och borsta tänderna tillsammans, och när vi bara har ett badrum så är det smidigt med lite extra svängrum framför stora spegeln.

nybadrum7

nybadrum6

Och sist men inte minst: badkaret, som fick premiärplatsen framför fönstret. Detta är nog en av mina favoritplatser i huset och här har jag spenderat så många timmar redan, fast vi helt nyligen installerade det.

nybadrum8

Badkaret Bathlife kommer också från Netrauta och den fina lampan hittade jag på Prisma. Folk varnade för att köpa ett badkar med orden “ni kommer aldrig att använda det ändå”, men jag tror nog jag aldrig slutar älska det – speciellt som gravid är det nog min bästa kompis just nu. Bästa köpet definitivt!

nybadrum9

En ordentlig förändring blev det minsann, men därför känns det också extra bra att njuta av badrummet nu, när vi vet exakt vilket jobb som ligger bakom.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

13 thoughts on “Badrumsrenoveringen: Före och efter

 1. Kugge skriver:

  Vad fint det blev! :) Så spännande med allt som du/ni har på gång.

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! :)

 2. Åh vad fint det blev! Underbart att välja varje detalj så man får det exakt som man vill ha det :)

  1. Lina skriver:

   Tack! Ja det är härligt när man får välja precis allt själv! :)

 3. Magnus Skog skriver:

  Det blev bra barn brukar tycka om att bada i badkar.

  1. Lina skriver:

   Tack, jo det tror jag nog kommer till användning för babyn också :)

 4. L skriver:

  Det ble kjempefint!!

 5. TIDSTJUVEN skriver:

  Oj så fint det blev! :) Jättefint kakel som gör hela badrummet personligt. Och mycket snyggt badkar 👌

  Vi står själva i valet och kvalet över om vi ska bygga ut badrummet för att få rum med ett badkar (jag tycker att vi ska göra det, sambon tror att det är onödigt).

  Tack för inspirationen! 😊

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! Absolut, satsa på ett badkar om du tror det kommer till användning. Det är ju en extra peng att lägga ut men så värt det i slutändan när man använder det ofta! :)

 6. Bella skriver:

  Alltså WOW va fint Lina!! Och det ser så fint och stiligt ut med badkaret. Vilken lyx :)!

 7. Mia skriver:

  Jättefint badrum! Undrar var ni har köpt toalettpappershållaren?

  1. Lina skriver:

   Tack! Vi har köpt den från ikea :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen