Året 2019

Året 2019

30.12.2019

2019 har verkligen varit ett händelserikt år. Älskade Greta föddes i maj och sen dess har det varit full rulle hos oss. År 2019 blev året med mycket familjemys och lite sömn!

Vi började året med två veckor på Gran Canaria. En avslappnad semester i skön värme. Jag mådde inte så bra på grund av graviditeten just då, men som vi njöt av det lugnare tempot.

Vårvintern gick nästan all min energi åt att förbereda mig för förlossningen. Oj vad jag kämpade mentalt. Men vi var också ute en hel del och njöt av vädret när vi fick chansen. Arthur trivdes lika bra i skogen som jag.

Vi var en sväng till Ruka också med ett par vänner vilket var ett roligt avbrott i vardagen. Ingen snowboarding för mig men Arthur fick prova åka i en riktig barnbacke första gången.

Och 7:e maj, då kom hon – en dag före beräknad dag och med en förlossning som inte skulle kunnat gå bättre. Tacksamheten visste inga gränser och babybubblan omväldigande och underbar.

Första tiden gick bra och i juni fick hon sitt namn, vår Greta Vivi Alexandra.

Men det var en stor omställning att bli tvåbarnsmamma – en omställning som många gånger känns som livets svåraste uppgift. Vilket det också är. Nu i efterhand, när jag fått lite perspektiv från de första intensivaste månaderna, så inser jag hur otroligt jobbigt det var. Och fortfarande är. Men det blir hela tiden lättare och lättare.

Jag lyssnade på Amanda Audas-Kass vinterprat och först då fick jag ord för alla de känslorna jag så länge känt men inte hittat ord för, kanske inte ens vågat försöka uttala. Tar mig friheten att citera de orden som betydde så mycket för mig att lyssna på, helt enkelt eftersom det kunde ha varit mina egna.

“Jag älskar henne mest av allt i hela världen men jag avskyr att det ska vara så här svårt. Måste priset för den här kärleken vara så här högt? Vi ville dem och vi fick dem. Och vi är mycket och smärtsamt medvetna om att vi därmed är mera lyckligt lottade än många, många andra. Så mitt i min känslighet, matthet och ledsenhet så finns en stor skam. Jag har ju fått allt jag ville ha, så vad gråter jag egentligen för?”

“Jag vet hur det känns att ha ambitioner och driv och önskemål och inte ha en aning om hur dom ska gå att förena med att en liten människa behöver dig så mycket. Jag vet hur det känns att ge mera än du egentligen har råd med men ändå känna att du inte har gett närapå tillräckligt.”

Men det fanns såklart många fina stunder och det allra bästa med sommaren var när vi seglade iväg för en vecka till Umeå skärgård. Vi hade underbart väder och det var väldigt lätt att njuta av sommaren tillsammans med våra vänner.

vindsurf

Under sensommaren skaffade vi vindsurfingutrustning och vindsurfade en del hemma från bryggan. Det blev tyvärr väldigt lite kitesurfing under 2019 och det var så mycket enklare att ta fram vindsurfingbrädan hemma istället. Inte alls samma sak, men riktigt roligt det också.

I augusti fick vi också bygglovet för bastun godkänd och påbörjade grävandet och bygget under september.

I oktober hade vi en skön semestervecka i Portugal. Ett land jag längtat efter att återvända till och som inte gjorde oss besvikna. Vackra vyer, roadtrips, lite surf och otroligt fint sommarväder.

November var vädret rätt uselt och jag var inte ute så mycket med barnen. Men en av novembers bästa dagar var när vi grävde fram Arthurs snowboard och åkte lite i backen hemma.

Överlag har hösten varit ganska dyster med sjukdomsbesked. Men barnen har livat upp och gett oss så många fina stunder. Så otroligt fint att se dynamiken de har tillsammans och hur de trivs i varandras sällskap.

I december var det mysigt att börja julpynta och finaste stunden var nog den när Arthur och jag klädde granen tillsammans.

Sist men inte minst är det en person som förtjänar nämnas och det är min man, Jonathan. Det är verkligen ett teamwork det här med hus och barn och du gör allt som behövs och lite till. Vi hade som mål att ta oss igenom det här året och det har vi gjort. Tillsammans klarar vi allt. Och vem vet, nästa år kanske vi nån gång hinner sätta oss ner och ta det lite lugnt nån dag, haha!

På bloggen kommer det framöver bli lite ändringar med mera fokus på faktainnehåll och eventuellt mindre vardag, helt beroende på vad som hinns med.

Men TACK till dig som läser och jag önskar dig ett välsignat 2020!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Året 2019

 1. Anki skriver:

  Kram❤

 2. Sofia skriver:

  Tror jag måste gråta en skvätt åt Amandas ord. Verkligen mitt i prick! Samma sak med det där du skrev om att vi kanske hinner sätta oss ner och ta det lite lugnt. Det får bli mitt mål för 2020! 😅 Jag tycker om dina vardagsinlägg, fortsätt bara. Och Mio undrar var Arthur köpt sin snowboard? Ett snowboard är hans högsta önskan! 😅 Välsignat nytt år till er också! Snart ska vi nog träffas! ❤

  1. Lina skriver:

   Ja, verkligen! Så mitt i prick att det kändes som om hon läst mina tankar och formulerat dem till ord.. Vi siktar på att hinna sätta oss ner lite för 2020, det låter bra! :) Arthur började dagklubben idag och det känns som en bra start! ;) Snowboardet kommer från Kärkkäinen! Ja, vi vill också råkas snart också! Tack <3

 3. Jeanette skriver:

  Gott Nytt År!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen