Disqus

Similar Posts

13 Comments

 1. Hehee, man måste ju bara kommentera ett sånt här inlägg. :) Tack för all inspiration som du ger mig via din blogg. Besöker den dagligen, ibland t.o.m. flera gånger per dag och blir alltid lika glad om du har skrivit nåt!

 2. Jag känner mig inte träffad av detta, har inga problem med att kommentera. Mer att man känner sig som en stalker ibland för att man skriver onödigt babbel :P
  Kan börja kommentera med mitt fb konto så kanske man känner sig mindre stalkeraktig än om man kommenterar som gäst..

  Edit: Typiskt..blev error när jag skulle logga in via fb. Får bli en annan gång. :(

  1. Wtf..nu plötsligt har den ändrat Kenji till kenjifant (som jag har på min mail..) frustrerande morgon….. :P

  1. man kan ju säga att all form av pulshöjande träning i kombination med bra mat gör att du förbränner fett, och fett tas jämnt från hela kroppen, så på så sätt blir ofta brösten lite mindre om man går ner i vikt. Men andra metoder finns nog inte.

 3. Hej Lina!

  Kom precis in på din blogg eftersom jag har  spenderat stora delar av veckan att googla om kitesurfing…

  Först och främst din blogg. Herrejösses vad pepp man blir av den. Du är så snygg och verkar så härlig. Man blir glad av den. Tack, kommer absolut använda mig av dina tips och spara den som favorit!!!

  Jag undrar om du skulle kunna ta dig tid och svara på några frågor jag har kring kitesurfing..

  Jag är totalt nybörjare, har aldrig kitesurfat men skulle så himla gärna vilja prova och köpa egen utrustning om jag får en blodad tand.
  Jag bor utanför Amsterdam och kommer förmodligen anmäla mig till en nybörjarkurs nu i helgen..

  Men.. det handlar om stora pengar för mig och ville göra lite research först.

  1. Jag har snubblat över lite info på nätet som avskräckt mig lite.Har läst om sjukt läskiga olyckor. Jag har en son på 5 år och skulle verkligen inte vilja utsätta mig själv för något helt dumdristigt…

  Är det farligt och så är det bara, eller uppkommer farorna främst när man försöker göra stunts etc nära land, klippor, skog etc? Kan man själv kontrollera om man lyfter eller inte eller kan vinden bara ta tag i en. Hur långt iväg kan man släpas bort? Jag tänker försöka estimera lite vart i närheten jag skulle kunna kitesurfa. Jag får känslan av att ju längre ut från land desto säkrare? 

  Jag har ingen bakgrund av snowboadring eller ngn sådan typ av sport, och är i ärlighetens namn lite klumpig…. :) Kan  man köra med en mindre kite i början så att det går långsammare? Skulle vilja växa långsamt och känna mig säker..

  Om du har några tips hur man öka säkerheten hade det varit underbart!

  2. Hur många månader om året kitesurfar du i Finland? Måste det vara en hygglig temp eller kör du bara det är rätt vind och fritt från is? Hur gör man om man hamnar i vattnet när det är iskallt, finns det dräkter som räddar en från att typ frysa ihjäl om man håller på vår och höst?

  3. Hur tränas kroppen av kitesurfing? Vilken träning rekommenderar du vid sidan av för att stärka kroppen?

  Om du skulle kunna svara bara på någon av mina frågor skulle jag bli supertacksam.

  Ha det fint!

  /Johanna

  1. Hej! Tack för komplimangerna och vad roligt att du är intresserad av kitesurfing! Det är verkligen en superrolig sport :) 
   Det finns en liten fara med kitesurfing, men det överdrivs ofta. Man kan själv styra kiten precis som man vill, och man bestämmer också när man hoppar genom att svänga på ett visst sätt. I början när man är nybörjare måste man kanske vara beredd på att ha tålamod för att lära sig, men med en kurs lär du dig sakta men säkert för att undvika faror. Man börjar ofta med att endast styra en mindre kite i luften, för att lära sig hur den drar. Men sen gäller regeln att ju mindre det blåser – desto större kite för att få mera drag. Sommarsäsongen här i Finland är ca maj till oktober- november med en våtdräkt. Med torrdräkt kan man kita i hur kall temperatur som helst. På vintern kitar jag på isen. Kitesurfing är utmärkt träning – både för pulsen och för ben och bål. Brukar ha träningsvärk efter långa sessions. Jag har tänkt göra upp ett träningsprogram för kitesurfare, så håll utkik efter det! Lycka till! 

 4. Vad kul med din kiteblogg, även jag hittade den då jag googlade runt på kitesurf. Jag gick själv kurs 2011 och blev genast biten och intresset bara accelererar med tiden. Jag bor strax Norr om Halmstad och kitar mellan Halmstad – Falkenberg, var ute senast igår, men nu börjar det bli lite väl grått ute, så man får surfa på nätet ett tag istället och jag ska kolla din blogg

  1. Kul att du hittade hit! Oj vad jag är avundsjuk på din bostadsort! Jag har aldrig kitesurfat där, men hört att det ska vara bra! Jag vet, det lockar inte så mycket längre att ta sig ut i vattnet, men tur att det finns mycket bra kitesurfingstuff på nätet att kolla in.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *