Kvällsmål, 10 min träning och renoverinsplaner

Kvällsmål, 10 min träning och renoverinsplaner

23.11.2016

Så här ser det ut hemma hos mig just nu. Igår strosade jag på ikea, idag tittade jag på kakel. Nu äter jag ett kvällsmål med en massa badrumstidningar i handen. Vi kommer att börja med att renovera badrummet när vi flyttar in i huset i januari, så jag söker lite inspiration för tillfället. Sedan är det kökets tur, men det får bli lite senare.

10 min träning

Just nu gillar jag ganska gråa badrum, med inslag av trä. Någon fin kakelvägg i färg vore också härligt!

Två saker har jag kommit fram till:

 1. Vi gör badrummet precis så som vi själva vill ha det, jag lyssnar inte på någon annan eller går efter trender. Det är ju vi som ska bo där.
 2. Vi vill inte lägga ner så mycket pengar på renoveringen av huset. Kostar gör det ändå, så vi kommer antagligen att lämna bort de där allra finaste och dyraste kaklen. Det blir fint ändå. Jag kommer aldrig att bli en inredningsnörd som lägger ner massa pengar på inredning, utan jag lägger hellre alla extra pengar på att resa så mycket som möjligt.

grape-med-yoghurt

I min fina skål från Turkiet är mitt favoritkvällsmål, som jag aldrig tröttnar på. Sur blodgrape i skivor (ja, det lönar sig att filea den!) med en krämig naturell yoghurt. Och en kopp ingefärste med honung i på det.

10 min träning med kettlebell / hantel

Nu ska jag lägga bort tidningarna och köra ett kort träningspass här hemma. Jag måste ändå duscha, och man kan ju inte slösa en dusch med att inte vara svettig! Bättre att göra lite än att inte göra något. Något sånt här tänkte jag testa på:

10 minuters AMRAP: 

 • Draken med kettlebell (10 + 10)
 • Framåtlutad rodd (10 + 10)
 • Dips med benlyft (10)
 • Dead bug (1 min)

D.v.s. du kör en övning i taget, och snurrar så många varv du hinner på 10 minuter.

Tips: Öka till 20 minuter och lägg in 20 kettlebellsvingar i varje varv för ett tuffare pass!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

8 thoughts on “Kvällsmål, 10 min träning och renoverinsplaner

 1. Kugge skriver:

  Alltså kakel är en hel värld för sig. När jag kollade på kakel (mosaik) till mitt kök behövde jag 2 kvm. Hittade ett superfint som kostade typ 400 euro/kvm. Köpte sedan ett liknande som kostade typ 40 euro/kvm. Liksom liten skillnad. :D Och är hur nöjd som helst så klart!

  1. Lina skriver:

   Ojdå, en viss skillnad där mellan priserna alltså! Helt sjukt! :D

 2. Pia skriver:

  Tips, kolla Laattapistes centrallager i Vanda tror jag de var. Vi fynda billiga kakel där när vi plocka upp nåt som vi beställt :) sen har vi köpt en del på tori å findit, nya kakel å superbilligt bara man vet vad man vill ha :)

  1. Lina skriver:

   Tusen tack för tipset, det ska jag kolla in! :)

 3. Linda Svenlin skriver:

  Haha, när ja var gravid med M åt jag blodgrape varje kaffepaus i ungefär ett halvt år. 😄
  Va roligt att få börja planera renovering!

  1. Lina skriver:

   Jag har nog alltid gillat blodgrape men nu e jag helt galen på det, och apelsiner! Så kanske det är nå preggogrej… ;)

 4. Ann-Sofi skriver:

  Hej! Grattis till allt fint ni har på gång! Kanske onödig kommentar, men vad jag förstått ska man undvika ingefära när man är gravid. I USA rekommenderas det mot illamåendet, men det lär innehålla ämnen som möjligen kan vara skadliga för det lilla livet. Värt att kolla upp om man är storkonsument tänker jag. 😊

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! Det var inte alls onödig kommentar, tack för tipset! Jag blir galen på allt jag läser, när vissa säger man kan äta nåt och nån annan förbjuder. Har gått ganska långt efter devisen lite av allt, så någon storkonsument är jag nog inte till all tur.. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen