Kitesurfing tillsammans med barnen

Kitesurfing tillsammans med barnen

11.03.2020

Innan jag blev mamma var jag livrädd för hur ett barn skulle påverka kitesurfingen. Kitesurfingen är en hobby jag och Jonathan delar tillsammans, och länge har gjort. Det är vår grej som vi båda njuter av. Otaliga är de gånger vi snabbt packat ner alla grejer i bilen och åkt iväg mot vinden.

Sen kom Arthur och farhågorna besannades till viss del. Det är mera invecklat att ha en bebis på stranden en hel dag jämfört med att bara åka iväg på två. Och så mycket grejer man ska ha med! Vagn, sele, varma kläder, blöjor, mat… Och så brädor, drakar, selar och så vidare… Ja, ni fattar. Även om det oftast gått riktigt bra blir det ett projekt av det hela minsann.

En av förra sommarens bästa kitesurfingdagar i Vexala, då som tvåbarnsföräldrar.

Sen kom Greta till vår familj och det blev ännu mera saker som skulle packas ner. Ännu svårare att åka iväg. De få gånger vi åkte iväg hade vi faktiskt ett släp efter bilen dit vi slängde alla grejer!

Men nu känns det faktiskt som om något håller på ändrar. Arthur håller på bli så stor nu att han kan vara med på ett helt annat sätt. Och Greta är lättare att sköta utomhus jämfört med tidigare. Har en svag förhoppning om att det kan bli riktigt bra till sommaren, då de båda kan leka med varandra på stranden.

Under förra veckan hade vi bra isar och vindar för kitesurfing, och då fick Arthur testa att åka kite, på sin kälke efter oss.

Han fick också testa att stå på Jonathans bräda en liten stund. Gissa om han älskade det!

Så ja, det känns som om vi håller på lär oss hur man bäst kombinerar kitesurfing med familjelivet. Kitesurfingen har fått prioriteras ner, och visst har jag sörjt det ibland, men det är heller inget jag skulle vilja göra annorlunda. Jag ser så otroligt mycket fram emot att göra mera tokigheter och äventyr tillsammans med barnen! Delad glädje ÄR dubbel glädje.

Känns som om jag sagt detta förr men det tåls skriva igen: självklart kommer vi inte att tvinga vår sport på våra barn. De ska själva få bestämma vad de vill göra. Men man får väl passa på att påverka så länge man kan, hehe.

Fotona är tagna från förra veckan. Lyxigt att åka hemma på bakgården. Denna vintersäsong blev det exakt fyra dagar, under en och samma vecka, som det var möjligt att åka. En uselt kort säsong för nu håller isarna på bli svaga igen. Men vi håller tummar och tår för en bra sommarsäsong istället!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Kitesurfing tillsammans med barnen

  1. Härligt! :) Tänker ändå att kitesurf är en sport som funkar med kids eftersom man kan turas om, t.ex. skidåkning, mountainbike och offpist är ju svårare!

    1. Lina skriver:

      Ja det är nog sant, det funkar ju ändå rätt så bra! Snowboard funkar också men man får turas om och inte så kul att åka ensam alla gånger. Men det går om man vill :)

  2. Pingback: Årsresumé 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen