Smoothie med grönkål

Smoothie med grönkål

19.09.2016

Grönkål är någon av de allra hälsosammaste grönsakerna, sprängfylld med vitaminer och mineraler. Det du får i dig av grönkålen är vitamin A, C, E, K, B5, B6, folat och mangan. Grönkål innehåller också thiamin och riboflavin samt mineraler som järn, kalcium, potassium och fosfor. Tänk hur mycket nyttigheter som är inklämda på en och samma grönsak!

När man kokar grönkål så försvinner en del av vitaminerna, så därför är det allra bäst att äta grönkålen rå. Men själv är jag inget fan av rå grönkål – det smakar ju så mycket! Därför tycker jag det är ganska smart att mixa ner grönkålen i en god smoothie, så blir det riktigt gott även om alla nyttigheter behålls.

Recept på smoothie med grönkål

Receptet på grönkålssmoothien är enkelt, men riktigt gott! Det här blev två portioner:

  • Ca 2-3 dl kokosmjölk
  • Några matskedar naturell yoghurt
  • Ett stort blad grönkål
  • En banan
  • Ca 2 dl blåbär

gronkalsmoothie

Jag startade morgonen med denna härliga grönkålssmoothie. Det blev en smoothie till mig och en till mamma. (Vi är i Jakobstad ännu men åker tillbaka hemåt ikväll).

gronkalssmoothie2

Ha en bra start på veckan!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen