vegetarisk mat lihaton lokakuu

Similar Posts

5 Comments

 1. Jättebra skrivet! Jag har själv varit vegetarian i 17 år och blev det helt enkelt för att jag aldrig gillat kött. Jag har många gånger råkat ut för just det här, folk tror automatiskt att jag lever ett superhälsosamt liv bara för att jag är vegetarian.
  Sen tror jag att mänskor som valt att blir vegetarianer är pålästa och vet vad dom ger sej in i, vet hur man ska äta och vilka alternativ till kött man kan välja. Där emot håller jag helt med om att om man bestämmer sej för att äta en kortare tid (t.ex. en månad) vegetariskt så kanske man inte orkar/ids ta reda på alternativa proteinkällor och då kan det bli fel.
  Du skriver också att det inte finns hälsorisker med att äta kött, det håller jag kanske inte helt med om, det finns t.ex. flera undersökningar som visar att rött kött är cancerframkallande så jag tycker kanske det inte är att rekommendera att äta stora mängder kött flera gånger i veckan.

  1. Tack ska du ha! Så är det!
   Jag kunde säkert ha förtydligat mig mera om hälsoriskerna med kött, för visst har du helt rätt i att det finns en liten risk för bland annat tarmcancer om man äter mycket rött kött. Men tycker tidningarna överdriver det konstant, så tyckte saken behövdes skrivas om från andra hållet. Som jag förstått det är det inte själva köttet som är dåligt, utan värmen som kommer av tillagningen. Därför ska man undvika bränt kött när man grillar, och hellre äta mediumstekt än genomstekt. Men det gäller bara om man äter mycket kött, så därför skrev jag att man gärna ska variera med fisk och annat också, att överäta något är ju aldrig bra. Men bra input, tack för den! :)

 2. Vi äter främst vegetariskt och har nu gjort det ett drygt år, men jag äter fortfarande fisk och kött på restaurang eller hos mina föräldrar. Hemma ser vi till att få i oss ordentligt med proteiner. Som du skriver så tror jag att många slentrianmässigt äter vegetariskt utan just reflektera över alla näringsämnen etc (många äter också slentrianmässigt kött). Jag vill inte sluta äta kött, men satsar främst på att göra näringsrik vegetarisk mat. :)

  1. Ja, precis – så länge man tänker på vad man äter så brukar det bli bra! Näringsrik vegetarisk mat låter super! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *