Sri Lanka Kalpitiya

Similar Posts

10 Comments

 1. Jag har ett problem, jag är hungrig konstant, jag blir igentligen aldrig mätt. Har läst att det kan bero på köldkörteln, insulin och leptin. Om du vet någonting om denhär ständiga hungerkänslan får du gärna skriva ett inlägg om det, eller tips på mater/råvaror som kanske sku ge lite mera mättnadskänsla.
  Jag funderar också om det “lönsamt” att träna 30minuter 4-5ggr/veckan eller om det vore bättre med längre pass och 3ggr/veckan.

  Tacksam för svar :)
  Ser skönt ut där borta, njut av solen!

  1. Vissa matvaror mättar bättre än andra, så det lönar sig absolut att se över kosten också, även om du misstänker att något annat också i bakgrunden. Jämför exempelvis 100 kalorier från rent smör i jämförelse med 100 kalorier godis. Fettet mättar bättre och håller dig mätt under en lång tid. Socker och andra snabba kolhydrater ger högt insulinpåslag på direkten, men blodsockret sjunker också snabbt efteråt. Så tänk på att undvika snabba kolhydrater som sockerprodukter men även bröd, pasta, ris och potatis. Lägg också till mera fett i din kost, naturligt fett som smör, olivolja, kött och fisk, avocado, nötter, mjölkprodukter och så vidare.

   Vilket sätt du tränar på tror jag inte påverkar hungern så mycket i slutändan, men personligen tycker jag flera och kortare träningspass är bättre av många andra orsaker. Hoppas du fick svar på dina frågor. Och tack ska du ha, vi njuter här! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *