bikinifitness österbotten

Similar Posts

48 Comments

 1. Håller helt med om att det är en löjlig port baserad på helt fel grunder. Det de tävlar med är ju liksom inget funktionellt som göra att man häpnar över prestationen. Lika menlöst som andra skönhetstävlingar enligt mig. Bort med skiten!

  1. Jag tycker att de som inte vet någonting om saker kan hålla sina åsikter för sig själva. Det är väldigt få som förstår hur mycket arbete det ligger bakom tävlingsformen i fysikgrenar. Visserligen är bikini fitness den disciplin var man är “minst muskulös”, men det gör det inte till en skönhetstävling. Själva poseringen kräver även massor med träning för att få fram det som krävs i varje enskild disciplin, dessutom finns det fysikgrenar var det ingår en uppvisningsdel t.ex. i fitness. För att inte tala om athletic fitness. Och vad då onaturligt, hur naturligt är det att springa efter en boll på en konstgräsplan? Bara en tankeställare. Till sist vill jag säga att det knappast finns någon som tävlar i en fysikgren “bara för att se bra ut”, man gör det av precis samma anledning som alla andra idrottare som brinner för sin grej. Bara för att man inte mäter tid, sträcka eller räknar mål i fysikgrenar, gör det inte fysikgrenarna sämre än andra grenar.

 2. Håller med dig, träning och en hälsosammare livsstil är aldrig fel. Så som man tävlar i denna sport är däremot galet. Skulle ha en helt annan attityd till sporten om man kunde lämna bort sminket, glittret och klackskorna. Skulle inte vårt skönhetsideal vara som det är skulle inte heller tävlingsformen finnas.

 3. håller helt med i det du skriver! Coolt att man kan göra så mycket med sin kropp men samtidigt känner jag samma som du med poseringarna etc. Tycker själv träning ska va kul och att man ska träna i den mån som din egna kropp behöver. Tror också att bikinifitness inte är så hälsosamt med tanke på allt bulk o deff hit o dit, kan ju int va bra i längden. Men, å andra sidan tror ja dehär e bara nån mode grej nu, vi får se va som kommer va mode nästa år ;) träning ska va kul o man ska träna så att man mår bra, äta o röra på sig ska va en del av vardagen :)

 4. Oj oj, du ryser verkligen agg mot de som tävlar i bikinifitness! Alla har väl rätt att få göra som de själva vill och det de brinner för, inte sant? Du har rätt att tycka att denna sport är löjlig och du får spy hur mycket du vill över oss som tävlar, men jag förstår inte varför du vill lägga din energi på att trycka ner alla tjejer som vill satsa på denna gren? Du verkar dra slutsatsen att man inom bikinifitness inte bryr sig om hur kroppen mår, inte prioriterar något annat i sitt liv utom träning och att man får dåligt samvete om man äter något ohälsosamt (enl. ditt tidigare inlägg). Om du tror att det är så här alla bikinifitnesstävlande tänker så är du helt ute och cyklar. Då skulle jag säga att det är sådana som du som skapar denna ohälsosamma bild av grenen, utan att egentligen veta vad du pratar om. Jag kan bara tala för mig själv nu, men jag njuter till fullo av mitt liv, min familj, mina vänner och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig mått så bra som nu. Jag har hittat min passion och jag brinner verkligen för denna gren, för träningen och allt den för med sig. Hälsan går alltid först och jag lägger in vilodagar om jag känner för det, men jag älskar också känslan av att testa mina egna gränser, märka att jag klarar mera än jag tror och känslan av att vinna över mig själv. Visst är det en extrem gren, men detta gäller alla idrottsgrenar om man verkligen vill satsa stort. Ta skidåkning, friidrott eller simning som exempel. Om man vill nå toppen som atlet, då är det inte frågan om någon hälsofrämjande träning längre, utan vi snackar hårdträning och också stenkoll på kosten. Man gör allt för att lyckas. Jag brinner otroligt mycket för träning och jag älskar att utmana mig själv. Detta är en passion, likadan som du verkar ha för kitesurfing, och jag kommer att fortsätta sträva mot mina målsättningar och hålla fast vid mina värderingar oberoende vad andra tycker. Låt var och en leva sitt eget liv och göra det som de blir lyckliga av.

  1. Hej Sara!

   Absolut tycker jag att alla har rätt till att göra vad de vill och det de brinner för. Att jobba så stenhårt för något är ju något som många har nytta av senare på andra områden i livet, och det ser jag som en av bikinifitnessens stora fördelar. Och jag förstår också att det inte är bara är utseendet som räknas i träningen, utan att man också kan träna av andra orsaker som bikinifitness-atlet. Du verkar ha hittat en bra balans som du beskriver det, och och det är inte du som jag är orolig för i detta sammanhang. Jag tvivlar inte en sekund på att du och många andra som satsar på bikinifitness i ÖB lever sunt med hälsan i fokus.

   Men som jag skrev i mitt inlägg så är det inte jag själv som blir provocerad av alla de här bikinifitness-satsningarna, men jag tänker på hur alla de här formbilderna påverkar alla osäkra tjejer med dålig självkänsla. Jag är medveten om att detta är en stor fråga och jag menar inte att ni alla skulle måste sluta med er sport. Att alla biknifitness-atleter ska ge upp sin stora passion i livet bara för att någon kan ta illa upp är ju inte en vettig lösning, men jag ville helt enkelt jämna ut detta lite med ett blogginlägg där läsarna kan förstå att träningen rör mera än enbart de synliga musklerna. Jag förstår att detta inlägg inte gör det lättare för såna som du som lyckats göra detta på ett bra sätt, men jag tyckte helt enkelt att svenskfinland behövde detta blogginlägg just nu.

 5. Jag själv tycker sporten är fantastiskt kul och kan stolt säga att jag själv tänker ställa upp. Jag har aldrig i hela mitt liv ätit så rätt, mått så bra eller fått varit så frisk som jag är nu efter tolv svåra år av sjukdom. Jag är medveten om hur jag tränar och om hur viktigt det är att jag vilar, vilket många som bara tränar för kul har en tendens att glömma. För mig är det ett måste att ha ett mål och jag älskar tanken på dessa tjejer som går ut på en scen och fullkomligen äger den och är stolta över allt hårt jobb för att skapat en stark kropp. Jag är väl medveten om ideal och annat men lär man sig lite mer om sporten finns det så mycket mer än klackar och smink. Det är bara en rolig bonus. Sen borde vi sluta klanka ner varandra, om de här tjejerna gör något bra som de tycker är kul, men vad glad för det då.

  1. Jo, det finns många fördelar med denna gren och det verkar som om det passar bra för dig. Kul att du hittar din gren och lycka till när det gäller! Men hur upplägget i tävlingarna är utformade är helt enkelt något som jag personligen inte kan stöda. Sen får ju var och en göra precis som man vill!

 6. Jag tror absolut att det finns så mycket mer än klackar och smink, och jag tycker det är kiva om man hittar sin egen gren att älska. Jag tycker om dess positiva effekter, att träna för att utmana sig och nå sina mål, för bättre välmående, och för känslan av gemenskap om man tränar med andra och så vidare… Men jag tycker inte det är nått positivt i att så många opererar silikonbröst för att snygga till sig, att man översminkar och satsar så på ytliga detaljer som inte alls hör till idrotten. Inte finns denna överdrivna utseende fixering i andra sporter, utan man sportar för just detta “så mycket mer” som nämns ovan. Stämmer också att det handlar om hårdträning och stenkoll på kosten då man verkligen satsar, men det hör sporten i enlighet med sina egna mål. Utseendefixeringen finns däremot på grund av det vrickade skönhetsidealet vi har idag, så min åsikt förblir att själva tävlingsformen är galen och önskade att den såg annorlunda ut än idag. Då skulle attityden till denna gren förändras mycket tror jag, men som sagt, tummen upp för bra träning och kost, och tummen ner för själva tävlingsformen.

 7. Dom minuterna man står på scenen är väldigt långt ifrån den verklighet som man har levt i under sin tävlingssatsning. Alla timmar man under flera månader har lagt på gymet må visas upp på scenen men när man väl står på där är resan redan gjord och den är gjord i gymet. Säger som Mika ovan, minutratna på scenen är bara bonus!
  Jag har aldrig mått så bra sedan jag började min satsning mot bikini, både i kropp och sinne, och jag har heller aldrig träffat så många fantastiska tjejer som är beredda att lyfta och peppa varandra som nu!

  1. Ja, som sagt tycker jag det är häftigt hur man kan förändra sin kropp och ha mål att jobba efter i träningen. Jag förstår precis hur du menar! Men vi kan inte undgå det facto att tävlingsformen i sig själv nog är lite tokig i och med allt det andra kring tävlingen, och jag tycker att utseendefixeringen i samhället har nog redan nu som det är, även utan denna gren.

 8. Vad är det för löjligt att träna sig till en stark kropp, äta rätt och sedan vilja visa vad man åstadkommit efter många hårda timmar på gymmet? Jag själv har i alla fall inte nånsin mått så bra som jag gör nu, ätit så rätt och mångsidigt som nu och varit så stark som jag är nu! Inte har jag heller haft en sån passion för träningen tidigare, som nu! Att ha ett mål kan göra otroligt mycket för motivationen.
  Ja, vi kanske vill att kroppen ska se ut på ett visst sätt, men vi strävar ju även till en stark, frisk och symmetrisk kropp! Jag tycker det är väldigt onödigt att löjligstämpla en så stor sport och gren, som kroppsbygge, om man inte själv har någon erfarenhet av det. Det är så mycket mer än klackar och smink.
  Dock vill jag påpeka att det är viktigt med en bra coach vid sin sida. Det är klart det finns mycket som kan gå fel om man kör på egen hand och inte har riktigt någon aning om vad man gör. Men så är det ju med annat oxå. Crossfit t.ex kan gå väldans fel om man inte vet vad man gör.

  1. Nej det är inget löjligt med det. Så här hade jag ju skrivit i inlägget: “Att kunna förvandla sin kropp på det sätt man vill är ju fantastiskt, och att motivera andra till en eventuell livsstilsförändring är ju -för det mesta- positivt. Men varför ska man blanda in de där evinnerliga högklackade skorna, de löjliga, onaturliga poseringen, det hårdsminkade ansikten och den glittriga bikinin? Allt detta osar så mycket Barbie och osunda ideal att jag tycker sporten är rent ut sagt löjlig.”

   Det är allt det där andra kring hur tävlingen är utformad som jag tycker är löjlig och som gärna skulle få ändras om man frågar mig. Jag vet att det handlar om mera än detta för er som tävlar, men jag tycker grenen skulle behöva en modernisering.

 9. Vilken tur att just du inte behöver börja med fitness-livsstilen. Tycker du det är löjligt med modeller, catwalker och kändisar också? De har en hel del smink och höga skor mest hela tiden och får massa uppmärksamhet ;) och det verkar som du själv vill ha lite uppmärksamhet som skriver detta inlägg.
  Först måste jag säga, att man inte kommer in till ett gym första gången och tänker “nu ska jag börja träna mig till en snygg kropp och tävla i bikini fitness..” . De som börjar tävla inom kroppsbygge har tränat lääänge och kanske sökt efter ett mål för att fortsätta träna, och då funnit passionen för bodybuilding, och då valt att tävla inom detta för att ha något att sträva efter. Vi alla behöver delmål och mål för att komma framåt.

  Vilken tur att alla får välja sin egen sport! Jag tycker det är underbart ifall man hittat en sport/gren eller hobby som gör vardagen/livet meningsfullt och får en att må bra. Jag anser vi ska hjälpa och stöda varandra till att få en hälsosammare livsstil, inte hacka ner på varandra. Och att tävla i Bikini fitness är så mycket mer än glitter och make up. Det handlar om ett genomtänkt hälsosamt upplägg för träningen och kosten (även vila, ätardagar, stretch o. massage, kosttillskott och mental träning). Jag tycker det är bra att man får i sig näring från alla källor och i rätt mängd, som gynnar ens träning och välmående. . Jag anser man inte ska komma med någon åsikt om man inte vet vad saken handlar om. Jag blir så frustrerad när någon vill göra något annorlunda än det “normala” så måste det hackas ned, vilket ofta tyder på dålig självkänsla. Alla behöver inte gilla bodybuilding, men att orka sätta sin energi på att klanka ner visar på att man bryr sig på något sätt.

  Våga gå mot strömmen, våga sticka ut och våga hitta dig själv. Var och en måste själva ta ansvar över sitt eget liv, och låter man sig påverkas negativt av olika ideal är det upp till var och en. Jag tycker vi ska applådera åt alla som vill förändra sig till ett bättre jag och klarar att göra det! Oavsett om det handlar om att gå ner/upp i vikt, bli starkare, sluta röka, etc., för vem vill inte lyckas?
  Fitness är inte bara en sport, det är en livsstil, den ger: en frisk kropp, ett starkt psyke och ett socialt sammanhang!
  Haters gonna hate.. men jag föredrar att vi sprider lite kärlek till varandra istället. varför slösa värdefulla minuter av våra liv på att hysa agg när vi kan heja på varandra och stöda varandra till att lyckas med våra val?

  1. Hej Sabina! Nu handlade inte mitt inlägg så mycket om det du tog upp, men ska försöka svara på din kommentar. Största skillnaden mellan bikinifitness-atleter och modeller är kanske att modellandet inte är en sport? Jag stör mig inte på om någon ser snygg ut och piffar upp sig, men själva tävlingsformen bikinifitness med alla dess konstigheter vill jag inte ha något med att göra.

   Jag tycker också det är super att alla får köra på med sin egen grej. Men jag känner att du inte förstått min point alls med detta inlägg. Jag skrev det inte för att hacka ner på någon eller för att jag har dålig självkänsla och vill ha uppmärksamhet, men för att jag tror att bikinifitness-världen påverkar så många unga osäkra tjejer negativt med en ökad utseendefixering.

   Så snälla kalla mig inte för hater för det är jag verkligen inte. Men varför är det så svårt att ta kritik för sin egen sport? Alla sporter har sina svaga sidor, och detta tycker jag är bikinifitnessens baksida. Detta var en sak jag tog upp, nästa gång kanske jag skriver om hur ohälsosamma CrossFit-tävlingar är….

   Du skriver att man ska våga gå mot strömmen och göra det man brinner för, och jo det skriver jag under. Så låt mig göra det också med mitt blogginlägg. Inlägget var mitt sätt att gå mot strömmen och ge en motvikt till de där poserande rumporna.

   1. En liten input, håller med Lina här. Det handlar inte om att “haters gonna hate”, eller om hur ohälsosamt det är för alla som verkligen satsar. Det handlar så långt om den osunda hets det skapar. Helhetsmässigt. Det är en sporttyp som skapar så mycket mera än bara beundran, varav de negativa effekterna nog är bekanta för fler än bara för mig.

    Ur min synvinkel, är det den delen som är mest svår att förstå sig på. Hur man kan passioneras så mycket av något som på så många plan, även medför hets, osunda ideal, fixering etc i samhället. Bokstavligt.

 10. Jag håller med dig, det är inte bara löjligt, det är direkt skadligt och väldigt tragiskt. Det är skadligt att mata ett så förvrängt skönhetsideal och det är tragiskt att så många unga (och äldre) tjejer dras till det. Om det hade att göra med att visa upp allt det hårda jobb man gjort på gymmet, så skulle man väl träffas på ett gym och visa vad man går för? Inte skulle man raka sitt kön, spruta in silikon i tuttarna, smeta orange brunkräm och glitter på sina magrutor ock stå och puta med läpparna på en scen intråttad i klackskor? Jobbet dom här tjejerna gör är stenhårt, kontrollen och beslutsamheten enorm, och det kräver snudd på mirakel att genomföra. Tänk om den energin och kraften kunde fokuseras på något vettigt och inte späda på den förvrängda kvinnosyn som redan finns? Ingen har väl heller påstått att elitidrott är hälsosamt, och det är inte den här grenen heller, men till skillnad från friidrott eller skidning så inverkar den här “idrottsgrenen” negativt på unga människors psyke. Jag tycker inte att Lina hackar ner på utövarna utan på “sporten”. Det är inte gymandet eller den hälsosamma kosten hon har emot, utan barbie-elementet på slutet.

  1. Så här tänker jag också. Det är inte träningen eller kosthållningen som jag tycker illa om, utan tävlingarna och det som krävs inför dem. (en gång i tiden var jag också på väg dit. Sedan fick jag barn och fick lov att växa upp lite. Döttrar blev det dessutom. Och jag började tänka lite på vad jag ville överföra till dem)

   Att svälta sig, dra ner på vätska mm är rent skadligt. Fettprocenten är för många så låg att de inte längre menstruerar (jag vet att detta gäller många elitidrottare, men då har de låg fettprocent av helt andra anledningar än att se “snygga” ut.) och som bekant är mens ett friskhetstecken hos en kvinna i fertil ålder. Lägg sedan till ett par silikonbröst för att ersätta de bröst man svultit bort (eller kanske inte begåvats med av naturen). så känns det iaf för mig än värre.

   Dessa kvinnor, som på ngt vis kombinerar smal, muskulös och stora bröst (en kombo som för många är mer eller mindre omöjlig att uppnå utan operationer och svält. poch självklart mycket träning av god kvalitet. För det säger jag inget om. Träningen är bra. Jag tränar själv fortfarande nästan lika dant fortfarande. Men med viss ökad flexibitet) och sedan trampar runt i fåniga kläder och gör fåniga miner och poser, visar en bild av kvinnan som är så långt ifrån naturlig som man kan komma. En osund förebild, oavsett hur snygga de är. Sedan är kanske inte deras målsättning just att vara en förebild för unga tjejer, men de blir ju det, oavsett de vill eller inte.

   “Stark är det nya smala”. Nej, för nu ska du vara både smal OCH stark. Och ha stora bröst (ja för det är ju så symetriskt och naturligt på en muskulös och fettfattig kropp?) Det blir allt svårare att nå upp till “idealet”. och det idealet vill dessa flickor då hålla, inte bara till en tävling, utan de ska vara i den formen jämt. Och det är då raka motsatsen till hälsosamt! Ätstörningar av olika slag blir allt vanligare, både hos unga tjejer men också hos vuxna kvinnor. Jag säger inte att bikini fitness är anledningen, men jag är övertygad om att det har ett finger med i spelet.

 11. Åh, jag har exakt samma känsla när jag ser alla dessa otaliga, nya, bikinifitness-tävlanden. Jag tappar träningsmotivation av att se sånt.
  Visst, nog är de väl hängivna å duktiga, men nu har det väl nog gått liite överstyr.

 12. Heja, heja, gott humör. Skjortan hänger utanför. Heja, heja, heja, Lina
  Bra att du tar ansvar för de svagare. De starkare klarar sig nog trots litet kritik, märker jag. Jag läser i dina inlägg att du inte vill åt någon som sysslar med sporten utan mot systemet som kan föra någon på fel spår.

 13. I sej var ditt skriveri ok, alla får ju som tur tycka som de vill. Men du, som massor av de vilak skrivit kommentarer tycks nog inte känna till grenen så värst bra, detta på basen av dina kommentarer.
  Känner tiotal Fitness-damer och muskelknuttekillar, alla hör till de grenar vilka ligger under dopingkontroll. De tränar vettig, stenhårt, följer tuffa kostcheman, och är väldigt sällan skadade, vilket är ett tecken på att må bra…
  Men ta sedan t.ex CrossFit, där har vi först världens vansinnigaste gren. Inga teknikkrav i tävlingarna (och tyvärr inte heller på många boxar), vilket är totalt absurdt. Och hur många friska CrosFittare finns det?? Inte många…
  Men förstås bra med diskussion kring alla dessa olika världar inom “må bra sektorn”. Men skulle gärna se att kommentarerna skulle basera sej på fakta.

  1. Jag håller absolut med om att CrossFit är en vansinnig gren när man tränar och tävlar på hård nivå. (Teknikkravet på CrossFit håller jag inte riktigt med om, men det är en annan historia). Och jo, skaderisken är högre än traditionell styrketräning, men det var ju inte det mitt inlägg handlade om..

 14. Det är bra att tävlingsformen får lite kritik, den verkar ju av kommentarerna inte speciellt villig att lyssna.

  Jag tror du,Lina, vet att träningen i sig är bra och det skriver du i din text (något som många verkar missa). Det är ju tots allt själva tävlingsmomenten som kan få en vanlig Meikäläinen att rynka på näsan.

  Det kan omöjligt vara sunt att pressa sig halvt till döds inför tävlingarna, det tror jag ingen av utövarna säger emot (svält och brist på vatten var det någon som nämnde..). Vad man då kan säga att alla idrottsutövare pressar alltid sig inför en stor tävling och ändrar livsvana för en kort period.

  Kunde man ta bort tävlingarna? Nej, det tror jag inte. Fråga vilken sportman/kvinna som helst, det är den stora tävlingen som är målet (någon nämnde sätta upp delmål för sig själv). Jag har inget emot träningsmetoden om den bara används som träning (livsstil för många), jag gillar inte heller tävlingsmomentet. Men kom ihåg att de som faktiskt tävlar här är toppidrottsmän/kvinnor, och de vet vad de håller på med, frivilligt. Sen håller jag med om att det kanske inte är det första du ska sträva efter om du vill börja träna.

  Jag tycker du skrev ett bra inlägg, och BF mår säkert bra av att få en känga. Du förtydligade och svarade alltid sakligt, kommer att rekommendera din blogg i framtiden. :)

  1. Tack för din synpunkt! Ja det verkar som om kommentarerna går sin egen väg utan att kunna acceptera att kritik finns… Men som sagt, bra synpunkt på saken och tack för de snälla orden!

 15. Konstigt att en PT föredrar jämföra crossfit med gymträning där skaderisken inom crossfit är mycket större! Man får verkligen hoppas att det blir fler än en av tio som börjar satsa på sig själv med hälsosam kost och träning än att sitta och padda framför en dator med en energidryck i handen! Och de som vill ta selfien är ju nöjda med sig själva och har psyket på en god nivå! Alla sporter har rekvisita med sig i form av klädsel, redskap etc är det sen fråga om ölstopen på en dartstävling eller en 15 miljoners plexibåt…

  1. Alltså var kom detta ifrån? Jag har väl aldrig jämfört Crossfit med gymträning? Rolig kommentar här du btw men jag orkar inte förklara mig mera, läs mitt senaste inlägg :)

 16. Var ännu tvungen att gå in på ifbb.fi och kolla upp kriterierna, och här är vad det stod:

  “Kilpailu on tarkoitettu itseään kunnossa pitäville naisille, joilla on terveelliset elämäntavat. Kilpailijoilla ei saa olla suuret lihakset eikä lihaserottuvuutta. Kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alakehon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ja arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.”

  Ord som “ei saa olla”, “kehon pitää olla” och “otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset” är ju helt vansinniga. Hur beskriver detta hälsa? Vad har det här med sport att göra? På vilket sätt är symmetriska (plast)tuttar ett tecken på “terveelliset elämäntavat”? Vad f är upp med vår planet att folk går med på det här?
  Så en korthårig kan inte vara tävla för att hon inte uppfyller Barbie-stereotypin? Och vad är upp med porrtidningsposeringen? Det verkar lite som om utövarna är dom som inte vet vad “sporten” går ut på när man läser kommentarerna.

 17. Blir så ledsen när folk som har nollkoll yttrar sig, sorgligt! Sist jag kollade får alla ha vilka intressen dom ville, passar de inte kan ni ha era "sunda Livsstilar".. Tävlar själv och tror inte jag kunde blivit mer medveten över vad jag sysslar med!! Fördomar va de, idioter!

 18. Blir så ledsen när folk som har nollkoll yttrar sig, sorgligt! Sist jag kollade får alla ha vilka intressen dom ville, passar de inte kan ni ha era "sunda Livsstilar".. Tävlar själv och tror inte jag kunde blivit mer medveten över vad jag sysslar med!! Fördomar va de, idioter!

 19. Alltså var kom detta ifrån? Jag har väl aldrig jämfört Crossfit med gymträning? Rolig kommentar här du btw men jag orkar inte förklara mig mera, läs mitt senaste inlägg :)

 20. Det jag skrev var fakta och inget annat, dvs. vad jag ser på bloggarna och vad jag känner. Du verkar ha läst en hel del mellan raderna som jag inte har skrivit något om.

 21. Bra skrivet!
  Grenen kräver proffsig träning och kost, men det är helhetsutseendet som avgör. Så länge som skönhet som hår, smink och annat ytligt spelar roll är det svårt för mig att respektera denna idrottsgren.
  Personer som godtagbart poserar halvnakna på internet är en trend som jag inte vill uppmuntra barn och ungdomar.
  Idrottsläkaren Laukka ser i sitt arbete hur grenen lockar personer som har ätstörningar (http://www.pippalaukka.fi/bikini-fitness-on-pinnallista-hyvinvointia-ja-sisaista-pahoinvointia/ ). Det är inte grenens fel, utan berättar om hela samhällets utseendefixering.
  Tycker det är bra att kunna medge dåliga sidor, vilken sport det än gäller, för de finns i alla idrotter. Visst kan alla välja vad de vill göra i sitt liv, som folk skriver, men faktum är att vi lever i ett kollektivt samhälle där man påverkar och bär ett ansvar.
  H. Idrottare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *