Lär dig älska din kropp med 3-stegsmetoden

Lär dig älska din kropp med 3-stegsmetoden

16.05.2014

Här kommer en sevärd video som handlar om kroppsuppfattning och att tycka om sig själv. Att tycka om sig själv handlar inte om att träna och äta sig till den perfekta kroppen så att man blir accepterad av samhällets normer, utan det handlar om att just du helt enkelt bestämmer dig för att tycka om dig själv.

Även om hur mycket du tränar och hur snygg kropp du har, så kommer du inte lära dig tycka om din kropp före du själv mentalt ställer in dig på att tycka om dig själv. Det kommer alltid att finnas något som du vill ändra på oberoende av hur fit och vältränad du är. Träning – ja tack, men lär dig tycka om dig själv just som du ser ut just nu, oberoende av om du har nått dina träningsmål eller ej.

För att lära sig tycka om sin kropp och sig själv så kan man ta hjälp av 3-stegsmetoden som jag lärde mig på PT-utbildningen om mental träning. Det räcker inte enbart att tänka positivt, utan du behöver också jobba aktivt med att säga positivt och göra positivt mot din kropp.

  1. Tänk positivt om dig själv – Tänk på ett bra sätt om din kropp och slå bort alla negativa tankar direkt de börjar närma sig.
  2. Säg positivt om dig själv – Säg positiva saker om din kropp högt för dig själv och för andra. Säg aldrig ett dåligt ord högt för dig själv eller för någon annan om din kropp.
  3. Gör positivt mot dig själv – Uttryck dina ord i handlingar och låt inget hindra dig från att tycka bra om dig själv. Klä dig som du vill, delta i sociala sammanhang med stolthet, rör på dig och njut av din kropp och allt som den är kapabel till.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Lär dig älska din kropp med 3-stegsmetoden

  1. Anna Granö skriver:

    Härlig video! bra inlägg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen