Baka sockerfritt – topp 10 svenska konton på instagram för att baka nyttigt utan socker

Baka sockerfritt – topp 10 svenska konton på instagram för att baka nyttigt utan socker

24.03.2021

På instagram finns så mycket inspiration för dig som vill baka sockerfritt!

Allt fler väljer att baka sockerfritt idag, och det är inte alls svårt när man bara har rätt recept att följa. Instagram är smockfullt på ljuvliga sockerfria recept för bakning. Och det finns även en hel del konton som tipsar om glutenfria och veganska (mjölkfria) recept.

Sedan jag började med en glutenfri diet på grund av en krånglande mage så har jag upptäckt så många att följa för goda recept. Och tack vare all inspiration från instagram har jag också börjat baka mera sockerfritt.

Livsmedel jag alltid ser till att ha i skåpen är dadlar, nötter, olika typer av mjöl, kokosolja, kakao, jordnötssmör för att nämna några – med dem kommer man väldigt långt. Jag har också provat beställa hem sockerersättning “use like sugar”, nicks fibersirap och steviadroppar – som alla är nyttigare alternativ till vanligt vitt socker.

Brownies gjorda glutenfria och sockerfria med tips från @fredriksfika och raw havrerutor i bakgrunden från @ceciliafolkesson

Vissa av inspiratörerna bjuder även på mjölkfria (veganska) recept vilket har varit så otroligt tacksamt eftersom jag nu nyligen även börjat med helt mjölkfri kost för att se om det hjälper mitt magont. Tänk så mycket lättare att äta mjölfritt, sockerfritt och glutenfritt nu med all inspiration som finns – jämfört med hur det bara var för 10 år sedan!

Tack vare alla de här inspirerande människorna som delar sina recept på nätet så har det blivit så mycket lättare att njuta av något gott och ändå må bra. För grejen med hälsosamma recept är ju att de inte bara smakar gott i stunden utan också ger näring som kroppen mår bra av.

Tips på 10 konton att följa på instagram för sockerfri bakning

Här tipsar jag om 10 svenska konton på instagram som inspirerar mig!

1. @anna_winer

Jag kan komma på mig själv med att scrolla hur länge som helst på Anna Winérs instagram, bara för att allt är så otroligt vackert att titta på. Goda bakverk som ser ut som små konstverk tack vare alla detaljer och fina upplägg. Allt sockerfritt, glutenfritt och veganskt dessutom.

2. @bakasockerfritt

Marja Folke som driver kontot tipsar om en massa härliga godsaker som är bakade utan socker och gluten. Har testat flera av hennes recept som alltid blir så saftiga och goda. Kolla nu bara på de här läckerheterna!

3. @healthyyummybites

Jag hittade @healthyyummybites när jag skrev ihop denna lista, men blev helt tagen av alla recept och bakade lakritsbitar med choklad på en gång – som jag kan intyga blev väldigt goda (de försvann väldigt snabbt). Många av recepten är förutom glutenfria och sockerfria även mjölkfria.

4. @halsobak

Melissa Oskarsson bakom @halsobak delar med sig av recept efter recept som alla ser ljuvligt goda ut. Glutenfria och sockerfria bakverk blandas med vegetariska recept. Tips på citronmuffinsen som jag bakade häromdagen med barnen, de var goda och väldigt enkla att göra!

5. @healthyholisticview

Mathilda bakom @heathyholisticview är tjejen som tipsar om vacker, färgglada snacks och bakverk. En fröjd för ögat är hennes naturliga, växtbaserade recept. Ska definitivt testa hennes raw cupcakes med blåbärs-creamcheese!

6. @ceciliafolkesson

Cecilia tipsar inte bara om hälsosamma bakverk utan socker och gluten, utan även glutenfria börd och nyttiga maträtter. Cecilia har jag följt länge och testat flera av hennes recept, som alltid smakar så gott! Hennes snabba chokladkaka är en riktig lifesaver och passar lika bra till vardag som fest.

7. @snacksbycaroline

Jag gillar Carolines sunda inställning till kost och hälsa. Ibland dyker det upp godis i flödet (hej, alla är vi människor!) och men oftast är det sockerfria varianter i flödet. Som hon själv skriver: näringsrika recept med lite mindre socker. Men MUMS så gott allting ser ut!

8. @annasbak

På @annasbak får du tips på enkla recept utan gluten, vitt socker och mjölkprotein som alla ser så ljuvligt goda ut. Jag gillar att många av recepten består av få ingredienser så de går snabbt och enkelt att slänga ihop!

9. @superfoodsweden

Bakom kontot @superfoodsweden står Jenny Westman som inspirerar till enkel och näringsrik mat, som är fri från gluten och raffinerat socker. Är det något hälsosamt men gott snacks du är ute efter, då har du hittat rätt. Ett och annat bakrecept dyker upp nu som då i flödet.

10. @cleanlifestyle.se

Hos Madelene Lennartsson på @cleanlifestyle.se får man tips på näringsrika recept och livsstilstips. Bilderna är så vackra och jag vill genast göra den där chokladglassen som ser ut att vara så där perfekt krämig!

Jag hoppas du hittade inspiration till hälsosam bakning från denna lista!

Har du tips på någon som också borde stå med på listan? Tipsa gärna de jag missat!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Baka sockerfritt – topp 10 svenska konton på instagram för att baka nyttigt utan socker

  1. Anne skriver:

    Tack så jättemycket👍🤗 jag undrar hur du får tag i fibersirap? Jag har inte lyckats hitta i Finland eller nån som levererar till Finland… 🤔

  2. Anne skriver:

    Perfekt, tusen tack! 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen