Tips på gott (och hälsosamt) snacks: Pimientos de Padron

Tips på gott (och hälsosamt) snacks: Pimientos de Padron

17.02.2018

Förra helgen hittade jag en ny favorit till snacks hemma; Pimientos de Padron. Eller jag “upptäckte” dem redan 2014 på en resa till Costa Brava i Spanien. Jag kommer ihåg hur jag berättade för bordssällskapet att jag inte gillar paprika, men sen efter att jag testat smaka på förrättsrallriken med Pimientos de Padron var som såld på de små, salta läckerheterna.

Efter det har jag beställt dem på restauranger i Spanien när jag fått chansen, men aldrig testat dem hemma.  Tills jag förra helgen hittade dem på Prisma. Det stod till och med “Pimientos de Padron” på förpackningen så jag visste att jag hittat rätt sort av de gröna, milda paprikorna.

Jag köpte hem dem, tillagade dem på några minuter och drömde mig till Spanien för varje tugga.

Så otroligt gott!

Pimientos de padron recept snacks

Recept på Pimientos de Padron

Pimientos de Padron är väldigt enkla att göra. Så här går receptet:

Stek i rejäl mängd olivolja i stekpanna på medelhög värme ungefär 10-15 min eller tills de fått färg. Eller lägg in i ugnen på 250 grader i 15 min med rejält med olivolja över. När de är klara, så sila av olivoljan t.ex. med sil och strö sen rejält med ett grövre salt på. Det ska vara rejält av allt; olivolja och salt och också rejäl mängd Pimientos de Padron för de kommer att bli slut snabbt!

Själv kan jag tyvärr inte njuta av Pimientos de Padron just nu eftersom vi sitter i bilen på väg hem från Helsingfors, men när jag kommer hem ska jag ta fram reservpaketet från kylen och steka till mig riktigt gott lördagssnacks!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Tips på gott (och hälsosamt) snacks: Pimientos de Padron

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen