Gör världens godaste jordgubbsslush av broccolistjälk

Gör världens godaste jordgubbsslush av broccolistjälk

06.08.2018

Liksom man kan koka soppa på en spik så kan man också göra världens godaste jordgubbsslush av broccolistjälk.

Broccolistjälk är det som blir kvar av broccolin när du ätit upp alla de gröna buketterna. En stjälk som ofta slängs bort, men som med fördel kan ätas upp – för den innehåller massor med nyttigheter!

Vad är då bättre än att använda broccolistjälken i en somrigt god jordgubbsslush? En jordgubbsslush gör du inte bara av broccolistjälk utan massor av frusna jordgubbar, vilket gör att slushen smakar just jordgubbar och inte broccolistjälk. Jag bjöd på denna jordgubbsslush åt mitt eftermiddagssällskap och alla liksom jag slukade den och tyckte den var ljuvligt god.

jordgubbsslush broccolistjälk

3 vuxenglas och ett Arthur-glas

Här kommer receptet! 

Somrig jordgubbsslush av broccolistjälk och jordgubbar

Du behöver:

  • En stor broccolistjälk
  • En banan
  • En halv citron
  • Frusna jordgubbar (ca 300-400 gram)
  • Mandelmjölk eller annan mjölk

Gör så här: Börja med att mixa broccolistjälken med banan, mjölk och citron till en ganska lös konstistens – använd ordentligt med mjölk. Sist blandar du i de frusna jordgubbarna. Mixa väl tills det blivit en härlig och isig slush. Häll upp i glas och servera med sugrör.

Det är precis så gott som det ser ut!

jordgubbsslush

PS: Se till att du har en bra mixer så du kan mixa de frusna jordgubbarna. Jag har förstört ca 5 mixrar med att mixa sånt den inte klarar av. Det lönar sig alltså att köpa en bra mixer på direkten!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen