Recept: Världens godaste ananas och soja-smoothie med smak av sommar

Recept: Världens godaste ananas och soja-smoothie med smak av sommar

05.10.2017

Jag blev så löjligt sugen på att resa när jag gick igenom resebilder inatt när jag inte kunde sova. Sen vaknar man upp till en kall oktoberdag med regn och allt känns fel. Men jag och Arthur har haft en så bra dag ändå. Vi startade med mammajumppa i parken, sen en spontan lunch med systrar, och fikabesök av Arthurs kusiner. Nu väntar vi bara hem mannen också så blir det riktigt super.

En annan grej har också förgyllt min dag lite extra, och det var en ubergod smoothie som jag precis fixade ihop. Den var antagligen den godaste smoothien jag testat nån gång. Och som pluspoäng så drog den mig tillbaka till tropiska stränder där vindarna är varma och sanden mjuk under fötterna.

Vill du också njuta av härlig sommar en stund, så testa denna smoothie!

somrig ananas och soja-smoothie

Ananas och soja-smoothie

Inspirationen till denna smoothie kommer från ett café där jag testade något liknande häromdagen. Men min blev faktiskt snäppet godare.

Recept: 

  • Ananas
  • Osötad sojamjölk
  • Kokosolja
  • Färsk mynta

Ingredienserna är enkla. Skiva en tjock skiva färsk ananas (välj en ananas som känns lite mjuk så den är söt och mogen). Fyll upp med sojamjölk, du väljer själv om du vill ha en tjockare eller mer rinning smoothie. Jag använde Alpros osötade sojamjölk som har en väldigt god smak i sig själv. Lägg i ca 2 teskedar kokosolja och en näve färsk mynta. Mixa väl i mixer, så att även kokosoljan blandas ordentligt.

Drick, njut och dröm dig bort till din favoritstrand….

ananas och sojasmoothie

Smoothien är inte speciellt mättande men blir ett härligt mellanmål en regnig dag – eller varför inte en god efterrätt efter maten.

Jag försöker mitt bästa att få smoothien att se somrigt god ut, men den gröna färgen avskräcker något. Men skenet bedrar, så lova att testa denna!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Recept: Världens godaste ananas och soja-smoothie med smak av sommar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen