Vandring i Portugal: kort dagstur till magiska Praia da Ursa

Vandring i Portugal: kort dagstur till magiska Praia da Ursa

07.08.2018

Under portugalresan i juni gjorde jag mitt livs kanske vackraste vandring. Jag och Veronica gjorde en kort dagstur ut till fyren Cabo da Roca, och därifrån fortsatte vi ner till magiskt vackra stranden Praia da Ursa. Besöker du Cascais-omårdet i Portugal så är denna vandring verkligen värd ett besök. Det var hisnande vyer och en hel del klättring som mötte oss!

Vi parkerade bilen bredvid vägen precis intill den berömda fyren (som är sevärd i sig). Men vi hade siktet inställt på stigarna som satte av norrut från fyren, mot stranden Praia da Ursa. Desto närmare fyren man parkerar desto längre blir det att gå. Vi vandrade fram i sakta mak. Det var allt för vackert för att inte stanna och fotografera var och varannan minut.

praia da ursa

praia da ursa

kap roca

När vi kom om krönet såg vi stranden, Praia da Ursa.

Har ni sett något vackrare? 

praia da ursa

praia da ursa

praia da ursa

praia da ursa

Vi var glada vi hade vandringsskor på oss för klättringen neråt var ställvis riktigt svår med löst grus och branta partier. Vi mötte inte bara en turist som halkade runt i flipflops och det såg faktiskt inte roligt ut alls. För oss blev det istället ett skönt träningspass där vi belönades med den vackraste vyn när vi kom ner. Vi satt en stund på stranden, såg på vågorna och åt upp vår lilla matsäck med frukt och choklad.

praia da ursa

Det blev en dryga två timmars tur om jag kommer ihåg rätt. Även om det inte var så långt i promenadväg kändes klättringen i benen och det var skönt att komma tillbaka till bilen igen. En otroligt fin vandring var det.

Något jag kommer minnas länge som en av de vackraste platserna jag varit på.

kap roca

Kan det till och med vara den vackraste platsen på jorden? Eller överdriver jag då? Kanske måste jag åka tillbaka en gång till för att ta reda på den saken…

PS. Vill du testa vandring i Portugal, så är denna korta dagstur ett perfekt alternativ för hela familjen. Kom bara ihåg att ta bra skor på fötterna och tänk på att stranden Praia da Ursa endast går att nå under lågvatten.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen