5 orsaker till att jag använder pulsklocka

5 orsaker till att jag använder pulsklocka

04.10.2020

Inlägget i stolt samarbete med Klockmagasinet

De senaste veckorna har jag haft en ny pulsklocka på handleden. En Polar Ignite som jag valde i färgerna guld och rosa. Den har fått hänga med på löprundor, cykelturer, styrkepass och registrerat all vardagsmotion jag fått hemma med barnen.

Varför jag använder pulsklocka – 5 orsaker

Genom åren har jag haft väldigt många olika pulsklockor i min ägo, av flera olika modeller och märken. Orsaken till att jag har pulsklocka är bland annat för att:

 1. Hålla koll på hur jag tränat – sträcka, fart, puls, stegfrekvens, totala hjärtbelastning osv.
 2. Hålla koll på tiden till vardags – enkel funktion ja, men oh så smidigt att alltid ha tiden på handleden!
 3. Få sömnen och återhämtningen registrerad – klockan berättar om jag behöver mera vila någon dag eller om jag kan träna trots att jag har lite sömnbrist.
 4. Mäta all rörelse i vardagen och försöka nå 20 000 steg om dagen – något klockan påminner mig om ifall jag suttit stilla för länge.
 5. Motivera till träning! Polar Ignite ger varje dag tips på träningspass jag kan göra – allt från cardio till stretchövningar. Klickar man “starta” visas i vissa fall tips på övningar som man kan köra igång med direkt.

Min pulsklocka Polar Ignite uppfyller alla dessa kriterier så jag har varit väldigt nöjd med den. Jag tycker dessutom skärmen är mer lättanvänd jämfört med mina tidigare modeller från andra märken. I appen “Polar Flow” får man en mer grundlig analys av träningen och återhämtningen.

Kollade pulszonerna efter gårdagens löpning och märker jag borde ha sprungit i lite lugnare tempo…

En rolig extrafunktion som klockan har är programmet “Serene”, som är en samling andningsövningar man kan göra med klockans hjälp. I vissa situationer när jag känt mig stressad har jag lagt mig ner, och klickat igång en tre minuters andningsövning som klockan guidat mig igenom.

Jag skulle varmt rekommendera modellen Polar Ignite till den som vill ha en bra och prisvärd klocka med alla de viktigaste funktionerna som en vanlig motionär kan tänkas behöva. Stort plus för att Polar tänkt till hela vägen – och skattar sömn och återhämtning lika högt som träning och aktivitet!

Tips! På Klockmagasinet är många av Polars pulsklockor nu nedsatta med -16% och med rabattkoden LINA50 får du ytterligare -50 SEK rabatt på valfri pulsklocka från Polar. Fri frakt, hälsar Klockmagasinet.

Polar Ignite finns i många olika färger och min får hänga med på handleden hela tiden, redo för nästa träningspass. Det blir en hel del löpning just nu i de härliga höstfärgerna!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “5 orsaker till att jag använder pulsklocka

 1. Johan skriver:

  Grymt intressant läsning du skrivit om periodisk fasta! Nu tränar jag dubbla pass och då blir det svårt att skippa frukosten i och med att första passet genomförs före den. Men, de dagar jag inte tränar, typ en vilodag, då är det periodisk fasta som gäller.

  1. Lina skriver:

   Tack, kul att höra! Låter som ett bra upplägg du har!

 2. Anna Jonsson skriver:

  Hej Lina.

  Jag är också nöjd med min klocka där nattvila, träning och pulsen alltid är med mig. Det jag hade önskat var att min telefon blev ihop koppladmed sms och samtal. Den funktionen har inte jag fått till.

  1. Lina skriver:

   Hej! Ja, visst är det bra! Garmin Vivoactive har jag också och den kopplar ihop telefonsamtal och sms också. Sen gillar jag Polar mer med vissa funktioner. Det beror på vad man föredrar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen