Från Hikkaduwa till Mirissa i jakt på surf och sol

Från Hikkaduwa till Mirissa i jakt på surf och sol

29.02.2016

För två dagar sedan åkte vi vidare från Hikkaduwa till Weligama. Vi har tröttnat på bussen och beställde istället en liten tuktuk som körde oss fram på cirka en timme för en liten slant.

På vägarna gäller inte de vanliga filerna, utan bussar och tuktuks trängs på vägarna. Ju större fordon, desto mer förkörsrätt. Och den som hinner först, den kör om. Som mest var det 2 tuktuks, 1 buss och en motorcykel bredvid varandra…

 

hikkaduwa till mirissa 2

 

hikkaduwa till mirissa

 

Weligama är en liten by som är det bästa stället för nybörjarsurfing längs med hela kusten – ja, antagligen i hela Sri Lanka.

 

weligama vågsurfing

 

weligama vågsurfing

 

weligama vågsurfing

 

weligama vågsurfing

 

Mirissa är en mysig by som ligger i mitten av den sri lankiska sydkusten, bara ca 10 minuter med tuktuk från Weligama. Från att ha kört genom outvecklade byar och städer sen man lämnade Hikkaduwa och Unawatuna, så känns det väldigt främmande att största delen av människorna man möter i Mirissa till största delen är turister. När man närmar sig ser man skyltar för restauranger och hotell, och plötsligt dyker den vackra stranden upp på höger sida av vägen.

Vi kom fram till Mirissa sent för två dagar sedan. Vi var i jakt på en restaurang och sökte oss mot stranden. Vi tog en genväg genom ett hotell och möttes plötsligt av stranden som var en riktigt häftig syn efter solnedgången. Stranden kantas hela vägen av fiskrestauranger, och på kvällen när det radas upp tända ljus och lyktor i restaurangerna blir det riktigt romantiskt här. På dagarna är det surfare, dykare och solbadare som tar över stranden.

 

mirissa1

 

mirissa2

 

mirissa3

 

mirissa4

 

mirissa5

 

mirissa6

 

mirissa7

 

mirissa8

 

mirissa9

 

mirissa10

 

mirissa11

 

Mycket turister, men vi gillar Mirissa ändå. Det är så skönt med kontrasterna från det ödsliga norr till turistiga badorter. Med alla turister följer ju ett större utbud restauranger, butiker och hotell som vi inte tackar nej till. Att sippa på en somrig drink i solnedgången eller äta en flottig pizza bara för att man kan är inte så tokigt trots allt.

Nu ska vi söka efter dagens surf (gissar att det blir Weligama idag också). Vi hoppas på fina vågor!

Ha en bra start på veckan du också.

9 reaktioner på ”Från Hikkaduwa till Mirissa i jakt på surf och sol

 1. Anna Lind skriver:

  Hej Lina,
  Hittade din blogg när jag letade info om SriLanka. Funderar på att resa dit m familjen 3-4 veckor under 2016…har 2 killar på 12 och 3,5 år. Skulle vara jätte häftigt att testa på surfing, samtidigt som vi letar en härlig beach som passar en liten kille oxå. Vad skulle du rekommendera ?? Mirissa? Kikkaduwa? Weligama? Tips på bra boende ? //Anna

  1. Lina skriver:

   Hej! Vad roligt att du hittade hit till bloggen. För att få så bra surfing för de små killarna skulle jag rekommendera Weligama, som ligger ca 10 minuter med tuktuk från Mirissa. Men det går ju bra att bo i Mirissa och åka dit bara för dagen. Så gjorde vi, eftersom utbuden på både hotell och restauranger är mycket större här i Mirissa. Sen skulle jag också ta ett besök till Hikkaduwa. Stranden är jättefin där och det går också bra att lära sig surfa där – dock inte riktigt lika nybörjarvänligt som Weligama. Det finns boende i alla olika prisklasser här, så ni hittar säkert något. Vi har vissa dagar gått runt och letat boende för natten, och man hittar alltid något! Enjoy Sri Lanka :)

 2. Tittä skriver:

  Fina kort :)

 3. Kajsa skriver:

  Hej Lina!
  Läst om Sri Lanka på din blogg, undrar om du kan tipsa oss lite. Vi ska till Sri Lanka i februari 2017, ska resa runt lite men tänkte avsluta i Hikkaduwa eller Mirissa. Har hittat ett bra hotell i Hikkaduwa men blir osäker på vilket ställe som är mysigast. Vi är inga surfare, ännu :), och tror inte vi kommer att bli det, utan vill sola, softa, käka och göra lite av varje.

  Hoppas du kan tipsa mig lite

  /Kajsa

  1. Lina skriver:

   Hej! Båda är bra men min personliga favorit av dem båda var helt klart Mirissa. Hikkaduwa har en finare paradisstrand, men Mirissa är bara så mysigt och härligt. Hikkaduwa lite mer stökigt tycker jag. Mirissa är lite längre bort, så därför åker de flesta till Hikkaduwa.

   1. Kajsa skriver:

    Tack för ditt svar, det blev Hikkaduwa, skönt att det är en fin strand där. Kanske blir ett besök i Mirissa också. Ha en fin jul och ett gott nytt år.

    /Kajsa

 4. Måns skriver:

  Rycker i rese- och surfnerverna nu! Tur Svenska sommaren är så man får lite av surftörsten släckt iallafall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Kitesurfing Sponsors

Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen