Chiapudding med kokosgrädde och mangosmoothie

Chiapudding med kokosgrädde och mangosmoothie

27.02.2019

Det blir ganska många mellanmål här hos oss just nu. Gravidhumöret ska balanseras och en ettåring ska hållas mätt i magen. Igår som kvällsmål åt vi chiapudding med kokosgrädde som vi toppade med en mangosmoothie. Chiapudding är en favorit hos mig men som jag inte ätit på länge. Att göra chiapudding med kokosgrädde är enkelt och smakar ganska annorlunda från chiapudding på mjölk. Gillar man kokos så kommer man definitivt att tycka om denna!

chiapudding kokosgrädde mangosmoothie

Arthur älskade den och slevade in sked efter sked. Grädde, kallade han den. Gott, sa han om mangosmoothien. Så den fick godkänt! Chiafrön innehåller massor av bra fibrer och kokosgrädde fett som håller magen mätt länge.

Receptet räcker till en stor portion eller två små.

Recept på chiapudding med kokosgrädde

  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 dl chiafrön

Blanda om väl och låt stå framme ca 5 minuter på köksbänken medan du rör om den då och då. Fröna klumpar lätt ihop sig om man inte rör om den. Ställ sen in i kylen i en halvtimme (eller mer). Rör gärna om en gång under tiden. Vill du kan du smaksätta chiapuddingen med något. Vaniljpulver passar bra om du råkar ha det hemma.

Kokosgrädde hittar man bland konserverna i matbutiken. Den är naturligt söt i smaken, men kolla innehållsförteckningen så den inte innehåller något tillsatt socker.

Tips! Testa att göra hälften kokosgrädde och hälften mjölk, så blir smaken inte så massivt kokos. Så kommer jag göra den nästa gång! Givetvis kan man göra chiapudding på enbart mjölk också, om man föredrar det. 

Recept på mangosmoothie

  • En banan
  • Ca 1 dl fryst tärnad mango
  • En stor bit ingefära
  • En skvätt vatten

Mixa allt i mixer. Ingefäran ger lite extra sting men den kan man givetvis lämna bort också. Lägg upp chiapuddingen i glas och häll mangosmoothien över.

mangosmoothie chiapudding

Ett tips är att göra chiapuddingen kvällen innan och låt stå över natten. Då har du ett enkelt och snabbt morgonmål att njuta av! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen