mugcake recept

Similar Posts

20 Comments

 1. Hej!
  Denna brukar jag göra enkel o god o helt vanliga ingredienser.

  1 äggvita
  3/4 dl kokosflingor
  1 msk kakao
  1 tsk bakpulver
  1/2 mosad banan

  1-2 min i micro servera med kvarg/grynost å bär/frukt

 2. Länge sen jag testat en mugcake så jag blev inspirerad av ditt inlägg och vispade ihop en :) Det är svårt att få till en lyckad mugcake som inte bara smakar ägg eller blir alldeles för torr men den här tyckte jag blev riktigt god. Särskilt om den äts varm då chokladen inuti ännu är lite rinnig :)

  1 ägg
  1 rågad msk kakao
  1/2 tsk vaniljpulver
  1 tsk kokosmjöl
  1 msk kokosflingor
  1/2 tsk bakpulver
  1 msk smält smör
  1 tsk snabbkaffe (utrört i 1 msk varmt vatten)
  2 msk osötad äppelmos (eller t.ex. grädde/kokosmjölk om man inte har äppelmos)
  några bitar hackad mörk choklad (minst 80 %)
  en rejäl nypa gojibär

  Jag “gräddade” denna ca 1 1/2 minut på 700 watt i mikron.

  Hoppas det smakar!

 3. I en mugg rör man ihop 2 msk olja och 2 msk vatten, blanda i en nypa salt, 1/2 tsk vaniljsocker, 4 msk vetemjöl, 2 msk kakao och 4 msk socker. Rör ihop till en jämn smet. Grädda i mikron på full effekt i 1,5 minut. Inte nyttigt, men gott! :)

 4. Jag har ett alldeles ypperligt och ganska hälsosamt recept:

  Värm 1 msk kokosolja i en mugg i mikron tills det blir flytande. Blanda i 1 msk vatten, 1 msk kakao, 1 msk dinkelmjöl, honung efter smak (ett par tsk kanske) och lite salt. In i mikron i 20-30 sek. Klart! Den blir ganska liten och kompakt, men mycket god och chokladstinn så den stillar definitivt sötsuget!

 5. Tips är att ha i banan, det gör den mycket saftigare :) Brukar köra banan, ägg, havregryn, bakpulver, kanel, vaniljpulver och lite krossade hallon. Supergott om man frågar mig!

 6. Jag äter mugcakes flera gånger i veckan och jag gör dem alltid i micron, så det går bra! Tasty health har massor med recept på såväl low carb som vanliga mugcakes och det är från henne jag hämtar det mesta av min inspiration. Pt by Emma har också en riktigt bra med banan och blåbär (kommer inte ihåg namnet, kan lägga till länken senare). Min frukost mugcake kunde bestå av alternativ 1: 2 msk bovetemjöl, 2 msk kokosmjöl och 1 tsk kakaopulver eller alternativ 2: 1,5 msk bovete, 1,5 msk kokosmjöl, 0,5 msk proteinpulver och 0,5 msk kakaopulver. Oberoende av alternativ tillsätts <0,5 tsk matsoda eller <1 tsk bakpulver samt pepparkakskryddor, 2 msk kaffe och en gnutta kardemumma. Blanda detta med 1 msk naturell joghurt och 2-3 msk mosad frukt (min favorit är banan och pumpa tillsammans eller enbart banan). Kom ihåg att kokosmjöl drar i sig vätska, så om du ökar på mängden kokosmjöl måste du också öka vätskan. I en mugg och in i micron på högsta effekt ca 1.5-2 minuter alt. i ugn 175 C 10-20 minuter. Mugcake:n är klar när den rest sig och känns någorlunda torr ovanpå. Hoppas det här är till hjälp! :)

  1. Tack massor för tipset! Jag gav lite upp hoppet där med mugcake, men kanske det bara var mitt recept som var dåligt! Blir till att försöka igen. :)

 7. Jag brukar göra en god banan mug cake
  1 msk smällt smör
  1 ägg
  1/2 tsk bakpulver
  1 tsk vaniljsocker
  1msk vetemjöl
  1/2 mosad banan
  mikron i 2 min:D det blir super gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *