Världens vackraste tågresa – Med tåg genom Sri Lanka

Världens vackraste tågresa – Med tåg genom Sri Lanka

23.03.2016

Det är dags för det sista inlägget om Sri Lanka, för det är faktiskt en grej som jag inte berättat för er ännu. Det är om vår resa från Ella tillbaka till huvudstaden Colombo och flygfältet. Vi valde inte det snabbaste sättet att resa på, men vi valde definitivt det roligaste sättet att resa på.

Att åka tåg är något som man måste göra när man är i Sri Lanka. Det berättade alla reseböcker för oss. Och tåg i Sri Lanka är verkligen något speciellt. Tågen är inte snabba, för de stannar på alla möjliga små stationer, men tågresan är en upplevelse i sig. Man kan hänga ut genom de öppna fönstren och dörrarna, och vyerna som svischar förbi är helt magiska.

Vi valde att resa bekvämt i första klass med AC och numrerade, fräscha sittplatser, men jag gissar att vi ändå hängde ut från dörrarna ungefär hälften av tiden. Det fanns så mycket vackert att se på. Den rutt vi valde från Ella till Nuwara Eliya (och vidare till Colombo) sägs vara den vackraste tågresan i världen. Vi åkte förbi teplantagen, gröna berg och böljande kullar och människor och byar vid sidan om tågspåret. Här kommer en bildbomb på det som vi såg!

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

sri lanka tåg

 

åka tåg i sri lanka

 

åka tåg i sri lanka

 

åka tåg i sri lanka

 

åka tåg i sri lanka

 

tåg ella till colombo

 

tåg ella till colombo

 

tåg ella till colombo

 

tåg ella till colombo

 

tåg ella till colombo

 
ella to colombo
 

Reser du i Sri Lanka rekommenderar jag absolut en tågresa en bit av vägen i alla fall. Det är definitivt en upplevelse i sig. Just rutterna i bergen runt Ella och Nuwara Eliya sägs vara de vackraste, men det är också vackert på den populära rutten Kandy till Colombo.

Nu är det dags att avsluta Sri Lanka-resan här på bloggen, för det var ju redan över två veckor sen vi kom hem. Vill du läsa mera om resan kan du kika in här eller i resekategorin.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

8 thoughts on “Världens vackraste tågresa – Med tåg genom Sri Lanka

 1. Johnny Friskilä skriver:

  Och den tågresan ska jag göra om en vecka :-) Fast från Kandy till Nuwara Eliya men har dock inte bokat ännu. Hur köpte ni tågbiljetterna?

  1. Lina skriver:

   Åh, vad härligt! :) Vi köpte tågbiljetterna på stationen, ca en halvtimme innan avgång. Vet dock inte om det funkar olika på olika stationer. Enjoy!

 2. Det är alltid charmigt att resa med lokaltrafik och just tåg är roligt eftersom man hinner se så mycket längs vägen! :)

  1. Lina skriver:

   Instämmer! :)

 3. Magiskt vackert! Kanske dock inte, efter att ha åkt tåg i Anderna själv, samt passerat Bergen banan på roadtrip förra våren i Norge riktigt kan hålla med om titeln. En av världens vackraste, men nummer 1? Inte hundra faktiskt. Men alla vill ju titulera sig som världens vackraste, så också Norges.

  1. Lina skriver:

   Det kan säkert finnas vackrare tågresor också, men som du säger vill väl alla titulera sig världens vackraste. ;)

 4. Agata skriver:

  Hej! Hur lång tid tog en resa Colombo-ella? Jag är lite sugen på en sån resa dock jag ska vara där ensam mamma med sonnen fyra år gammal. Tycker du att det är safe eller är det typ hard core?Tack för information
  Hälningar
  Agata

  1. Lina skriver:

   Hej Agata! Det tog lång tid, kommer inte ihåg exakt men en hel dag reste vi nästan. Kunde det ha varit runt 7 timmar? Men det var en vacker resa som är något jag kommer minnas länge. Tycker absolut det är safe att resa med en 4-åring men tänkt på att tågdörrarna går att öppna så det gäller att hålla stenkoll på barn! Rekommenderar att åka första klass, så har man lite bekvämare säten men lika bra utsikt :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen