Similar Posts

6 Comments

 1. Hej! Jag ska börja komma igång med träningen nu har jag bestämt. Men jag får så förbaskat ont i skenbenen direkt när jag börjar träna. (Kör inte igång superhårt ens). Det gör verkligen jätteont, på samma sätt som man får när man åker slalom en vecka.. Kan man på något sätt strecha denna muskel? VAD ska jag göra?

  Skulle uppskatta enorm om du ville svara. 

  Glad påsk!

  Julia

  1. Hej! Det låter som benhinneinflammation som ofta uppstår när man snabbt ökar intensiteten i träningen. Om du slutar träna lugnar det ner sig, men direkt du börjar igen så börjar symptomen igen. Så jag skulle rekommendera dig att börja lite lugnare, och öka försiktigt på träningen. Det är svårt att stretcha, men du kan försöka en sån övning där du sitter på dina egna fötter, med fotlederna mot golvet och tårna pekandes rakt bakåt. 

 2. Vad innebär 5:50 tempo? Skulle vara kul och veta för har stött på det uttrycket på lite olika träningsbloggar :)
  Gillar just din blogg starkt måste jag säga! Keep it up girl!
  Är själv en tjej på 17 år som spelat fotboll men la av och fortsatte träna och främst springa då på egen hand. Tycker det är superkul!
  En annan fråga jag har grunnat på är dessa five fingers/barfotaskor. Varför använder du såna skor menar jag? Ger det effektivare träningfettförbrännande/eller vad är syftet med dom? ;)

  Kram!

  1. Tack så mycket! 5:50 tempo är min/km, dvs hur många minuter att springa en kilometer. Ofta används just min/km istället för km/h i träningsbloggar. Fivefingers började jag använda på grund av att jag alltid fick ont i mina knän när jag sprang med vanliga skor. De gör att löpstilen måste förändras, så det är inte själva skorna utan den nya löpstilen som gör att jag sluppit mina knäproblem. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *