the dirty dozen ekologisk mat

Similar Posts

5 Comments

  1. ALLTID ekologiska ägg, för djurens skull! Oftast ekologiska mjölkprodukter. Kaffe och bananer väljer jag eko för arbetarnas skull. I de allra flesta fall då jag köper ekologiskt gör jag det för att jag gillar "tänket" bakom, mer än för att få giftfria produkter.

  2. Hej! Jag köper oftast ekologiska grönsaker men gurka, tomat och sallad köper jag oftast bara inhemskt och närodlat. Ekologiska ägg samt ekologiska mjölkprodukter kör jag också med i mån av möjlighet (mjölkprodukter pga av att de inte är homogeniserade vilket jag tror bara är till skada för kroppen). Ekologiskt kött är svårare att få tag på, t.ex kyckling har jag inte sett ekologiskt i mataffärerna och det är synd eftersom man matar i djuren en hel massa skräp. Men ekologisk köttfärs brukar jag använda. Orsaken till att jag använder ekologiskt är att jag vill äta så "ren" mat som möjligt.

    Hälsningar,
    Sofie

    (www.nuetsnyanser.blogspot.com)

  3. Speciellt bananer som är 10 gånger mer giftbesprutad än de mest besprutade grödorna hos oss (potatisen) borde man köpa ekologiskt. Arbetarna på dessa bananfält har verkligen inte bra arbetsvillkor då man t.o.m. hittar rester av bekämpningsmedel i deras hem. Jag försöker köpa ekologiskt av det mesta men som du säger så kan det ju bli lite dyrt. Det vi får tänka på är ju om vi tycker det är värt de extra slantarna för ren mat, bra arbetsvillkor och mindre giftutsläpp i mark och vattendrag. Det tycker jag. :)

  4. Personligen brukar jag främst se till var varan är tillverkad/odlad, alltså om den är närproducerad, framför huruvida den är ekologisk eller ej. Det gör jag eftersom jag tror att transporterna bidrar till värre miljöpåverkan än om en vara är ickeekologisk men kommer från bonden nära mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *