Vad jobbar jag med?

Vad jobbar jag med?

29.10.2014

Ni som följer min blogg vet antagligen att jag är PT och fysioterapeut och har eget företag. Men en fråga som jag många gånger får är vad jag jobbar med och vad jag egentligen gör. De flesta vet att jag har kunder jag tränar med, men varför sitter jag då på datorn dagarna i ända? Det här blogginlägget är till familj, vänner och alla andra som jag har haft svårt att förklara åt vad jag egentligen gör, för när jag ska förklara det tar det så länge att alla tappat intresset förrän jag blivit färdig. Så nu ska du läsa vidare för att ta reda på vad jag egentligen gör!

Jag startade mitt företag för 1½ år sedan, som fysioterapeut. I våras utbildade jag mig även till personlig tränare, eftersom jag ville satsa mera på friskvård och var trött på alla sjuka människor och sjukhusmiljön.

Jag jobbar ensam på mitt företag, och jobbar på det som heltidsjobb, det vill säga jag har inget annat jobb. Mina arbetsuppgifter just nu kan man dela in i tre delar:

De här tre delarna är det som jag försörjer mig på, varav de alla ger mig ungefär lika mycket inkomst varje månad. Det som jag lägger ner mest tid på just nu är PT-träningarna (både online och IRL). Sajterna som jag har inom träningsbranschen tillsammans med Jonathan är lite över ett tiotal och de uppdaterar jag mera sällan. De är mitt extra-jobb som jag alltid kan jobba på och förbättra när jag har tid över (som egentligen är alltför sällan). Till de här sidorna räknar jag exempelvis barfotaskor.net , sport-bh.nu, löpskor.com och förstås min blogg. Inkomster får jag via annonser och försäljningar via de sidorna. Min blogg ser jag faktiskt som en del av mitt jobb eftersom det är en del av min inkomst, även om den nog är en av de roligare grejerna med jobbet. Förutom detta har jag även jobbat med en e-bok och olika träningsprogram som snart kommer att dyka upp i en webbutik på min blogg.

vad jobbar jag med

Så här ser det ut där jag sitter och jobbar i min lilla jobbhörna i vardagsrummet. Det viktigaste redskapen i mitt jobb är förstås min dator och så mina två häften som alltid hänger med. Mitt träningsprogram-häfte som jag planerar alla träningsprogram i, plus mitt lilla prickiga to-do- och idéhäfte som jag också använder varje dag för att skriva ner vad jag ska göra. En bättre stol borde jag köpa, för Nisse-stolen har nog inte så bra ergonomi även om den är snygg!

Jag tycker att jag har hittat en perfekt balans mellan de olika bitarna i mitt jobbpussel. Jag jobbar hemifrån, men sticker nu som då iväg för träning med kunder. Ibland hoppar jag även in och vikarierar SUP-grupper. Hur ofta jag har kunder varierar från dag till dag. Vissa dagar jobbar jag endast hemifrån (som igår), medan jag idag har tre kunder att träna med IRL. Imorse var jag och träna löpteknik och intervaller med en kund i det härliga vädret i Centralparken, och snart är det dags för nästa, vilket blir ett pass på gymmet. Däremellan ska jag försöka hinna börja göra upp program åt en ny online-kund och äta lunch.

löpning PT

Den största utmaningen som jag har i mitt jobb är att utnyttja tiden väl. Jag älskar att själv kunna jobba vilka tider jag vill, men det ger mig förstås en större press på att verkligen jobba då när jag jobbar. Jag försöker att jobba samma tider som Jonathan, d.v.s. dagtid, men ibland har jag kunder på kvällen eller måste jobba på kvällen för att komma ikapp. Men det tycker jag är en del av tjusningen som egenföretagare. Jag får helt enkelt se till att jobba när jag jobbar och vara ledig då jag är ledig.

Jag måste säga att jag älskar mitt jobb just nu. Jag har aldrig ångrat en sekund att jag valde att slå på stort med eget företag. Visst var det jobbigt till en början, men nu skulle jag aldrig byta tillbaka.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

5 thoughts on “Vad jobbar jag med?

 1. inger pettersson skriver:

  Vad trevligt att du presenterade ditt jobb för jag har faktiskt funderat vad det egentligen är du håller på med där i H fors. Men det har ju tydligt kommit fram att du brinner för ditt arbete. Och det vet jag vad det betyder för jag själv ÄLSKADE mitt arbete på min tid i arbetslivet.Du låter så glad i dina skriverier, så det är med intresse jag läser dem.Bilderna med de akrobatiska övningarna är ju inte för mig precis men ändå trevliga att titta på.Jag har alltid varit intresserad av motion och jumpat hela livet.En timmes promenad hör till varje dag förutom cirkelträning och vattenjumpa en gång iveckan.Därför kan jag tacksamt säga att det är härligt att kunna vara i gång och göra precis vad jag vill för hälsans skull och njuta av en kravlös och skön pensionärstillvaro, Allt gott till dej framöver hälsar Inger P.

  1. Lina skriver:

   Roligt att höra från dig! Tack så mycket, och allt gott till dig också!

 2. Sofie Lindvik skriver:

  Kul att höra om ditt företagande! Jag har precis sökt startpeng och håller alltså på att starta upp mitt företag som kostrådgivare och reflexolog. Spännande och skrämmande på samma gång när man ska påbörja något nytt i livet men bara att köra på och hoppas att det går vägen :)

  1. Lina skriver:

   Lite skrämmande är det, men också väldigt roligt! Lycka till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen