Tröskelpass för att förbättra konditionen

Tröskelpass för att förbättra konditionen

11.09.2016

Igår var jag på en snabb löprunda. Men bara för att löprundan var snabb så betyder det absolut inte att passet var dåligt. Ett bra sätt att träna bra och tidseffektivt är just korta pass.

Ju kortare löprunda, desto snabbare tempo kan du hålla (i regel, variation är ju alltid bra). I går gjorde jag ett tröskelpass på ca 8 minuter x 2.

Tröskelpass är det när du springer i ett så snabbt tempo du kan utan att dra på dig mjölksyra. Tröskelpass är jobbiga att göra, men är otroligt bra för att lära kroppen prestera bättre även under snabb fart. Pulsen kan variera beroende på hur vältränad du är  -allt från ca 75 till 85% av maxpuls.

Tröskelpass kan du variera längden på, men tänk på att värma upp och varva ner 10 minuter i lugnare tempo. Passet jag gjorde igår såg ungefär ut så här:

  • 10 minter uppvärmning
  • 2 × 8 minuter i tröskelfart. Vila ca 4 minuter där emellan.
  • 10 minuter nedvarvning

Tröskelpass

I pausen passar det riktigt bra att stå på händerna!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Tröskelpass för att förbättra konditionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen