Segling från Jakobstad till Höga kusten

Segling från Jakobstad till Höga kusten

13.07.2017

Sen senast har vi tagit oss över potten till Sverige. Vi seglade från Jakobstad till Umeå (Holmsund), nästa dag från Holmsund till Järnnäs, och nu är vi framme i Örnsköldsvik, som var ett av de första stora etappmålen efter tre dagar med många sjömil. Härifrån tänkte vi segla bara kortare sträckor längs med den s.k. Höga kusten, som går från Örnsköldsvik i norr till Sundsvall i söder.

Vi har haft väldigt omväxlande väder med allt från piskande motvind och duggregn till strålande sol och fina medvindar. Visst vill vi alla helst ha soligt och varmt, men jag kan också njuta av hård sjögång och regn när det känns så mäktigt med havets råhet på nåt sätt. Nu har vi tagit land här mitt i stan i Örnsköldsvik (hamnen ligger mitt i stan) så det blir säkert stadsliv nu i någon dag eller två som omväxling.

Arthur klarar också seglingen bra, och som vanligt sover han bra i båten. Det är ju varmt och skönt inne i båten så det går ingen nöd på oss – även om amning och blöjbyte i 6 knop med hård lutning inte kanske är det allra enklaste. Däremot en erfarenhet jag inte vill missa! Och vi föredrar alltid att segla framför att köra för motor när det går, det är mycket bekvämare ändå. Så kort och gott kan man väl säga att vi njuter och trivs.

Idag har jag däremot dragit på mig en förkylning i den kalla vinden och nästan tappat rösten. Så nu är jag tvungen att välja mina ord väldigt väl, eller allra helst vara tyst. Men det är rätt så nyttigt det också. Jag pratar ändå så mycket onödigt. Det blir en riktig detox-semester, med andra ord!

Har jag förresten några bloggläsare från Örnsköldsvik? Tipsa gärna isåfall om det vi inte får missa! Restauranger, caféer eller mysiga butiker?

Och förstås – era bästa tips till Höga kusten tas också gärna emot! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

5 thoughts on “Segling från Jakobstad till Höga kusten

 1. JE skriver:

  Välkommen! Godaste pizzan( stenugnsbakad) hittar ni på Il Romano på Sjögatan.
  Café Reuterdahls är mysigt, ligger på en tvärgata mitt i centrum.
  Utsikt över stan hittar ni bäst uppe från varvsberget. Finns trappor hela vägen upp. Gula leden upp till Åsberget är oxå trevlig.

  1. Lina skriver:

   Tusen tack för tipsen! Ska se om förkylningen tillåter trappande upp till varvsberget! 😊

 2. Lottta skriver:

  Jag tycker att det är så härligt att ni ger er ut på äventyr – med barn och hela köret. Han kommer växa upp med riktiga sjöben från första början. Låter som en perfekt semester i mina öron, med väder och allt.

  1. Lina skriver:

   Ja, vi hoppas han ska trivas sen när han blir äldre också 😄

 3. Maja skriver:

  Kan rekommendera Café UH som har både mat å annat, trevlig personal och bra alternativ bara man frågar sig för.
  De har även glass och choklad från Åre.
  Bara en promenad längs kajen är ganska fantastiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen