Läsk med stevia

Läsk med stevia

17.02.2012

Jag kunde inte låta bli att köpa hem en flaska jaffa-läsk sötad med stevia när jag hittade det i affären. Stevia är en ny natulig sockerform som används som sötningsmedel, och eftersom det är 400 gånger sötare än vanligt socker blir det totala energi-innehållet mindre i produkter med steviasocker.  Jaffaläsken innehöll endast 20 kalorier och 4 gram kolhydrater per 100 ml, vilket är ungefär dubbelt mindre än i vanlig läsk. Min egen uppfattning om stevian blev dock negativ på grund av den konstiga smaken. Visst, det var helt drickbart och säkert kan man vänja sig vid smaken, men hellre dricker jag nog vanlig läsk även om jag får i mig lite mera kalorier.

Jaffa med stevia

Jaffa läsk med stevia

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Läsk med stevia

  1. Orwell skriver:

    “Dubbelt mindre”? Haha. Prova skriv “hälften så mycket”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen