Lära dig simma i sommar?

Lära dig simma i sommar?

04.07.2017

En sak jag gärna vill bli bättre på är att simma. Jag har ju tränat på det hela vintern i simhallen som preggo, och nu vill jag gärna fortsätta träna. Nu råkar vi dessutom på en strandtomt så då känns det ännu mer självklart att träna på simningen. Är man vuxen ska man kunna simma, och helst bra. Punkt.

Jag har inspirerats till simning av massor med folk på instagram på senaste tiden. T.ex Jonas Colting simmar runt Gotland för att (bland annat) öka simkunningheten och öka antalet simhallar i Sverige.

Det intressanta med alla duktiga simmare på instagram är att många säger samma sak; de har varit väldigt dåliga simmare tidigare och haft oddsen emot sig. Jag är inte heller någon bra simmare, har aldrig varit det. Men nu har jag lärt mig simma bröstsim bra och jag vet att jag kan lära mig crawla i havet också. Jag behöver bara öva, öva och öva lite till. Allt man vill kan man lära sig.

Igår var jag beredd att simträna och hade laddat upp med våtdräkt, simglasögon och pulsklocka. Till och med strandbastu var varm och väntade på mig. Men vattnet var så förskräckligt kallt att det inte blev många simtag tränade på. Fötterna blev ju till is! Jag har neoprentossor men skulle inte gärna använda dem när vi ändå lever i julimånad.

Nu undrar jag:

  1. Kan du simma? Om inte, vill du lära dig? Kanske du ska lära dig simma i sommar? Eller behöver du bli bättre på att simma så du är säkrare i vattnet?
  2. Har någon tips på hur jag ska hålla mig varmare i vattnet? Hur gör man? Borde man ha en våtdräkt tänkt för simning för att hålla sig varm eller funkar det med en från Rip Curl som jag brukar kitesurfa med? Har ett helt förråd fullt av våtdräkter i olika tjocklekar, igår använde jag en 3/2 mm.

Hoppas att ni alla simmar massor i sommar!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen