Tack mina barn för att jag inte hinner sitta!

Tack mina barn för att jag inte hinner sitta!

15.09.2020

Jag har sedan några dagar tillbaka en ny pulsklocka på armen som registrerar allt jag gör; hur jag rör mig, tränar, sover och återhämtar mig. Lite förvånande har den registrerat över 20 000 steg varje dag när jag varit här hemma med barnen. En helt vanlig dag.

20 000, det är ju helt galet! Inte är det konstigt att jag är trött på kvällarna eller att det känns som om jag aldrig hinner sätta mig ner innan jag ska stiga upp igen. Barnen behöver min fulla uppmärksamhet och det ska torkas snoriga näsor hit, bytas blöjor dit och sen lite städande och lekande och sånt på det.

Vardagsmotionen jag får med barnen är verkligen guld värd. Nästa gång jag ska torka en snorig näsa ska jag tänka på att de egentligen är mina små personliga tränare, som ser till att jag inte sitter stilla för länge. Nu vill jag inte skrämmas (men vet jag gör det ändå) men du har antagligen läst rubrikerna om att stillasittande 8 timmar per dag är lika farligt som att röka ett paket cigaretter om dagen.

Det är ju skönt att sitta. Jag är väldigt bra på det. Men ännu skönare är det att sitta när man gjort något annat tidigare – vare sig det är träning eller ränt efter ett par ungar hela dagen. Så jag menar det verkligen när jag säger tack till mina barn för att jag inte hinner sitta.

vexala stillasittande

Bild på söndagens sköna kitesurf i Vexala – förstås med barnen med. Så när det var dags att “pausa” betydde det promenad och mellanmål med barnen i skogen. Och alla som någon gång ätit mellanmål med barn i skogen vet att det inte är så mycket ätande utan mycket mera att hinna borsta bort all sand och skräp från maten innan den åker ner i de små hungriga munnarna.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen