barfotaskor

Similar Posts

5 Comments

 1. Jag har ett par Fivefingers (Bikila) som jag är väldigt nöjd med i alla fall. Kan inte uttala mig om andra typer av barfotaskor eftersom jag bara testat mina Bikila (varför ändra ett vinnande koncept, liksom?) men jag kan i alla fall rekommendera dem :) Jag gillar att man får sprida ut tårna och får ett “stadigt grepp” eller hur man nu ska uttrycka det. Tror inte att skor med en enda tåbox lyckas med samma sak.

  Det går förresten inte att kommentera på din blogg om man kör med Google chrome, vilket jag normalt gör. Fick öppna Firefoxen för att komma åt kommentarsrutan och min dator gillar inte Firefox.

  1. Ok, jag har hört andra också som varit nöjda med fivefingers så kanske man borde köra på det! Tack för kommentaren. :) 
   Vet inte vad det var för fel med att kommentera, men nu fungerar det iaf på min dator med google chrome, så hoppas det bara var en engångsgrej! 

 2. Jag ska också börja med tålöpning och helst anv barfotaskor enligt min sjukgymnast. Har förstått att vissa skor inte lämpar sig för terrenglöpning utan mer för asfalt. Det står inte överallt på webben när man kollar runt så det är svårt att veta vilka skor som passar var. Synd! Kan du tipsa?

 3. Kul, jag rekommenderar det absolut :)

  Egentligen så går de flesta skor nog att använda till allt, men det man ska kolla efter är hurudan skons yttersula ser ut på undersidan. Är den platt och jämn lämpar den sig vanligtvis bättre för jämna underlag, och om den har fåror och en ojämn yta är den gjord för att även funka bra i terräng.

  Det du ska tänka är att de allra tunnaste barfotamodellerna är skönare att springa med på ett lite mjukare underlag som i terräng. För den som är ovan känns fivefingers jättehårda att springa med på asfalt, så på asfalt är det kanske bättre att ha en aningen tjockare sula i barfotaskon. Fast iofs vänjer man sig vid allt, så de flesta skor passar nog till det mesta.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *