Komma igång med träningen efter sommaren – 3 tips för maxat pepp!

Komma igång med träningen efter sommaren – 3 tips för maxat pepp!

25.08.2020

Höst brukar betyda rutiner och nystart och jag är knappast den enda som håller på skapar bättre träningsrutiner efter en någorlunda slapp sommar.

Det är något med själva årstiden som ger mig massor av pepp – i teorin. Kanske har det också att jag börjat äta järn igen efter ett långt uppehåll (kollade upp ferritin och det var rätt lågt, man ska alltid kolla sina värden innan man börjar äta järn) och kanske tack vare det fått mera energi över. Har också mera lust att blogga och jobba igen vilket är roligt!

Men när man ska skapa komma igång med träningen efter ett uppehåll känns det oftast väldigt motigt. Kroppen har liksom glömt hur man gör.

gamla hamn löpning

3 tips för att komma igång med träningen igen

Med några saker i bakhuvudet blir det lättare att ta sig an projektet komma igång med träningen. Här är några saker du kan tänka på för lite hjälp på vägen!

1. Du blir det du upprepar

Låter klyschigt, men är så sant. Du blir inte det du vill bara genom att drömma om det, utan det krävs att du faktiskt gör det. Inte en gång, utan fortsätter. Många gånger, tills du ÄR den personen som har som vana att träna styrka flera gånger i veckan eller springer i skogen lika snabbt som älgarna (den senaste min egen dröm!)

2. Det blir lättare varje gång

Igår när jag skulle ut och springa fick jag släpa mig till dörren och lägga något peppade i öronen för att över huvud taget få mig ut ur huset. Sen blev träningspasset rätt så bra ändå och efteråt kändes det förstås allra bäst: jag fixade ju det!

Idag hade jag lättare att bestämma mig för träningen – och det var superkul att träna! Nästa gång är det antagligen lite lättare i starten. Det värsta brukar vara att bestämma sig och få på sig träningskläderna. Kroppen är oftast mycket mer pepp på träningen än hjärnan. Men det märker man först när man väl är igång!

3. Det krävs uthållighet för att nå målet

När man ser andra nå sina mål så ser man oftast bara just det: själva målgången och inte resan dit. Det kommer inte alltid vara enkelt men det är genom att fortsätta kämpa som man blir det man gör.

Veta varför du tränar och hur målet ser ut. En dag i taget. Toppar och dalar medräknat.

Det viktiga är inte att aldrig missa ett träningspass utan att fortsätta träna efter passet eller passen som du missat. Kontinuitet är det som tar dig till målet.

berg gran canaria

Jag känner jag peppar mig själv kanske ännu mera än er – eller jag behövde i alla fall få tänka igenom de här tankarna just nu.

Är du lika peppad som jag för att göra den här kommande hösten full med härliga, och kanske jobbiga, träningspass?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Komma igång med träningen efter sommaren – 3 tips för maxat pepp!

  1. Pingback: Årsresumé 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen